Земеделският лидер Кр. Чаврагански поведе хоро на връх 55 години община Бобов дол

Минният шеф Красимир Чаврагански, който е общински съветник и представител на Местна коалиция ЗС „Александър Стамболийски“ поведе хорото на мегдана в Бобов дол на връх празника на града – 55 – години от раждането на общината. Малки и големи, гости и жители на Бобов дол се хванаха за ръце под съпровода на оркестъра на Иван Дяков. Чаврагански и Дяков винаги създават много настроение и тържествена атмосфера, където и да се появят.- съобщиха от бобовдолци.
Инж. Александър Пандурски поздрави жителите на Бобов дол по повод празника на града им
Областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски бе гост на празника на град Бобов дол. В словото си той благодари за възможността да бъде част от празника, посветен на 55-годишнината от обявяването на Бобов дол за град. Инж. Пандурски поздрави сърдечно стотиците събрали се местни жители, гости на града и ръководството на Общината, пожелавайки им да имат здраве, късмет в делата и просперитет. На кметицата на миньорското градче – Елза Величкова, инж. Пандурски връчи почетен плакет на Областна администрация, поздравявайки нея и екипа й за усилията и добрата работа.
Областният управител присъства на тържествения водосвет, който се отслужи от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и свещеници от Дупнишка духовна околия.
“Позволете ми да ви приветствам и поздравя от името на Негово Светейшество Неофит – Българския патриарх и Митрополит Софийски. Честит и благословен да бъде празникът ви!”, с тези думи се обърна към жителите на Бобов дол Поликарп, пожелавайки им здраве и утвърждаване във всяко едно добро дело.
В тържественото си слово кметицата Елза Величкова заяви: “Въпреки трудностите, през които сме преминали, съм горда, че не се предаваме, а продължаваме напред. Горда съм, че в последните 7 години съм кмет на община Бобов дол. С общи усилия и много работа успяхме да постигнем много цели. Пожелавам ви здраве, сила и вяра. Нека заедно посрещнем този тържествен ден, защото това е нашият празник!”
Празнични слова имаше и от страна на председателя на Общински съвет Елеонора Христова, от кметовете на двата побратимени градове от Сърбия и Северна Македония. Десетки бяха и получените поздравителни адреси, сред които от президента Румен Радев, от служебния премиер Гълъб Донев, от кметове на общини, от читалищни ръководства, от народния представител Христо Терзийски, от НСОРБ и много други.
Празникът продължи с богата и разнообразна програма с изпълненията на Тони Димитрова, Иван Дяков и Ивона Дякова, КХД “Сава Йеремич” от Сърбия и певицата Данна.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here