Празнично шествие под надслов „Пътят на свободата“ и заря за 110 години от Освобождението на Петрич /СНИМКИ/

Тържествената проверка-заря в Петрич беше приета лично от президента и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който поздрави лично петричани за празника
Празнично шествие под надслов „Пътят на свободата“ измина разстоянието от сградата на Община Петрич до градски площад „Евтим Евтимов“.
 
С две изключителни като идея художествени композиции, подготвени от ЦПЛР – ОДК и възпитаници на ПГ „Пейо Яворов“, започна тържественото отбелязване на 110 години от освобождението на Петрич.
110 деца изпяха химна на България под съпровода на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски. Изпълнителите на ФФ „Хераклея“ изпяха песента, посветена на освободителя на Петрич – кап. Никола Парапанов.
 
Тържествената проверка-заря в Петрич беше приета лично от президента и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който поздрави лично петричани за празника.
Гости на честването бяха: Росен Желязков – зам.- председател на 48-то Народно събрание, народни представители в 48 Народно събрание, Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, областният управител Николай Шушков, кметове и председатели на Общински съвети на общини в област Благоевград, общински съветници, кметове на населени места в община Петрич.
С благодарност към участниците в тържествената програма и шествие!
С благодарност към жителите на община Петрич, които уважиха честването!
Петрич ще пребъде!
Честит празник!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here