С проект за спортно игрище, фитнес и съблекални община Сапарева баня връща към живота школото в Ресилово

Председателят на Общинския съвет Васил Маргин и кметът Калин Гелев.

Кметът Гелев: Надяваме се от ДФ „Земеделие“ да получим финансиране за ремонта на по 2 улици в селата и 5 в града

Кметът на Ресилово Доцина,, с белия елек, кметицата на Овчарци Радостина Сусанина и зам.- кметът на Сапарева баня Славчо Коларски.

Грандиозен спортен проект стяга община Сапарева баня за закритото през 16 г. училище в село Ресилово. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев пред „4Власт“ разкри, че има идея в двора на школото, което пустее, да се изгради многофункционално, комбинирано игрище за футбол, волейбол и баскетбол със спортна площадка за силов фитнес, беседка за отдих, съблекални и тоалетни. Към комплекса ще се оформят и паркоместа. За да се трасира пътят на проекта, днес съветниците взеха решение за изчистване на неуредици около собствеността на терена.


„Училището в Ресилово е закрито през 2006 г., но не е изчистена собствеността на имота. Парцелът на школото включва два имота, единият от тях е застроен още през 2007 г. Ние в момента искаме да кандидатстваме по проект за изграждане на спортна инфраструктура, което е невъзможно, ако има неуредици около собствеността, защото така ще трябва да участва и застроената част. Затова сега се опитваме по максимално бърз начин да разделим двамата имота. Стартираме процедурата, която ще отнеме много време и усилия на администрацията. Много усилия ще коства и самата подготовка на проекта, а сроковете са много къси. Но трябва да го направим, защото иначе училището е обречено на разруха.“, каза Гелев. Съветникът Николай Фарфаров припомни, че преди време имаше инвеститорски интерес към училището, но кметът на селото Мариана Доцина съобщи, че инвеститорът се е отказал.


На сесията днес стана ясно, че община Сапарева баня се надява да получи 1 млн. евро или около 1,7 млн.лв. от Държавен фонд „Земеделие“ за ремонта на пътища и улици. Както вече съобщихме, общината ще кандидатства за отпускане на ресурс, останал неусвоен от предишния програмен период. Единият проект е за основен ремонт на пътя /ІІ- 62, Дупница – Клисура/ Сапарева баня /ІІІ – 6204/ с дължина 2,70 км и за отсечката от пътя Дупница – Клисура/ Сапарева баня – с. Сапарево с дължина 2,5 км. Става въпрос за връзките към Сапарева баня и Сапарево от главния път. Гелев съобщи, че за ремонта на улици е планирано обновяването на по 2 улици в трите села Сапарево, Ресилово и Овчарци и поне 5 в Сапарева баня.
„Ако не успеем да уредим финансиране през ДФ „Земеделие“, ще търсим други варианти от новия програмен период.“, категоричен беше Гелев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here