Петър Паунов: Над 15 млн. лв са влезли в Кюстендил през последните 2 месеца от инвестиции в туризма

На днешната сесия на ОбС- Кюстендил, кметът Петър Паунов изказа поздравления към цялата кюстендилска общественост и общинските съветници за реализираната сделка за Парк хотел Кюстендил.

Сделката е на стойност над 7 милиона лева. Публична сделка с такъв ресурс на територията на община Кюстендил не е правена и за първи път имаме предприятие, което се купува с перспективата да не се закрива и да не се нарязва за скрап, а да се развива. През последните няколко месеца в бюджета са постъпили около 15 милиона лв. по отношение развитието на туризма в града. ”, каза кмета Паунов и доуточни, че за Парк хотел Кюстендил е постъпила цялата сума за покупката вчера, а утре ще бъде подписан договорът за прехвърляна на собственост. Към сумата ще се заплати и вторият външен асансьор, който не е бил включен в оценката.

Градоначалникът добави още, че тези дни е открита и нова къща за гости в централната част на Кюстендил с 25 места, СПА център и солна стая. Към момента се работи по откриването на нови 10- 15 къщи за гости.
Нова къща за гости /вдясно/ бе открита в централната част на Кюстендил
Във връзка със запитване от общински съветници за какво ще бъде използвана сумата от постъпленията, кметът каза: „Общински съвет ще реши с тази сума дали да бъде погасен остатъка от заема, не може да бъде погасен кредита, който е за отчисленията.Сумата от приватизация на общинска собственост може да се използва само за погасяване на суми за инвестиционни разходи или да се правят нови капиталови разходи”.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here