Спрягат Д. Захариев и М. Миланов за шеф на ОбС Перник, напусналият Колев: Новият трябва да е от ГЕРБ

Димитър Колев

Лидерът на ГЕРБ Перник Денислав Захариев и Милан Миланов от ВМРО- БНД са спряганите имена за нов председател на Общинския съвет в миньорския град след оставката на Димитър Колев.

Денислав Захариев

Днес Колев стана от шефския стол в местния парламент, макар оставката му да не беше приета от мнозинството съветници. Рокадата на ключовия пост идва на фона на скандалите между доскорошните съпартийци Колев и Миланов.

Миланов стартира даже подписка за свалянето на председателя. Съветници обвиняват доскорошния си шеф, че е допуснал провала на няколко сесии.
„Подадох оставка по лични причини. През последните 3 месеца се провалиха 2 сесии, причината беше липса на кворум. Чух, че причината за това съм бил аз. Не искам да се създава брожение, искам ОбС да работи. Няма да посоча съветниците, които са виновни. Председателят организира работата на ОбС, той не осигурява кворума, той е пръв сред равни. Просто не искам да преча, имам желае ОбС да работи и то ударно. Подадох оставката, тя по принцип не се обсъжда, обаче моята беше подложена на обсъждане и гласуване. Не беше приета, мнозинството от съветниците бяха на моя страна, благодаря, но си тръгвам и нищо не може да ме спре. Смятам, че председател трябва да се излъчи от най- голямата политическа сила, това са ГЕРБ-СДС, които са 9-има. Не зная кой ще бъде избран, това ще се реши след седмица.“, коментира Димитър Колев и заяви, че не знае къде ще започне работа, но първите 10 ще си почива.
Заплатата на председателя на ОбС Перник е над 3500 лв. за пълен работен ден.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here