Костадинов рецитира в парламента Вазов: Стресни се, племе закъсняло!…

Костадин Костадинов Сн. БГНЕС

„Доволни ли сте от това, което виждате в тази зала, харесва ли ви изборният резултат, допада ли ви идеята, че тук отново се събра безразборна евроатлантическа тълпа?“.
Така се обърна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов към българския народ от трибуната на парламента в първия ден на 48-ото Народно събрание.Костадинов очерта черен сценарий за влизането на България във войната в Украйна и изтъкна, че такъв план вече е написан. „Време е България да се управлява от мъже, а не от мижитурки“, каза още той.

„Апатия, нихилизъм, неверие, отчаяние, униние и деграция – всичко това пише смъртната присъда на народа и държавата ни. По 9 души на час умират у нас. Последиците от войната поглъщат целия континент. А цяла седмица НС се занимаваше с темата за присъствието на посланиците на Русия и Беларус в тази пленарна зала.

„Евроатлантическата тълпа изпълнява смъртната присъда, която вие, негласувалите, написахте, всеки ден“, обяви лидерът на „Възраждане“.
И настоя България да каже „Не“ на еврото и Зелената сделка и „да“ на АЕЦ „Белене“.

„Не си мислете, че това, което сега виждате, е нещо ново. България не за пръв път е в тежка морална и политическа криза. Точно преди 140 години Иван Вазов пише 2 стихотворения за болката и мъката от развитието на тогавашния разпад на обществото“, напомни Костадинов. И цитира „Линее нашто поколение“ и „Средството да нямаш врагове„.

Костадинов обави, че знае, че ще да бъде хулен и обругаван, но историята ще запомни невъздържано влюбените в България идеалисти от „Възраждане“, а не „предателите на Родината“.

 

Линее нашто поколенье

Линее нашто поколенье
навред застой, убийствен мраз;
ни топъл луч, ни вдъхновенье
не пада върху нас.

Къде вървим, не мислим твърде,
посока няма в наший път,
спокойно бият тесни гърди,
кога от злоба не кипът.

Стресни се, племе закъсняло!
Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!
След теб потомство иде цяло –
какво ще да му завещайш?

Ил твоят път се веч изравни?
Ил нямаш други ти съдби?
Ил нямаш ти задачи славни
и цяло бъдеще с борби?

Недей оставя, мили боже,
без лампа твоя свет олтар,
без химна твоето подножье,
без вяра живата си твар!

Недей оставя без звездица
моряка, в нощний мрак остал,
без утро мъничката птица,
народите – без идеал.

Изт. Епицентър
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here