Радев към новите депутати: Пред вас се открива възможността да останете в историята с разум

Румен Радев

В деня на Иван Рилски, който през целия си жизнен път призоваваше за смирение и единство на българския народ, позволете да ви поздравя
Пред вас се открива възможността да останете в историята с разум.

Така започна словото на държавния глава пред 48-ото Народно събрание.

Президентът коментира, че всяко начало е заредено с надежди. Той изрази надежда 48-ото НС да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност и акцентира, че пред депутатите има няколко важни задачи – бюджетът за следващата година, борбата с бедността, високите цени, ръст на престъпността, като мерките трябва да бъдат решителни и незабавни. Радев допълни, че при нужда служебният кабинет е готов със свой проектобюджет.

„Въпреки краткия живот на последните парламенти всяко начало е заредено с надежди и пред вас се открива възможността да оставите достойна следа в историята с проявата на разум, на гражданска отговорност и воля в тези трудни за България им Европа времена“, заяви от парламентарната трибуна президентът Румен Радев.

„Нужен е кураж и разум, за да се състави правителство, което да поеме отговорност да управлява във време на тежки изпитания. 48-ото Народно събрание е изправено пред редица неотложни въпроси, които следва да бъдат решени от този парламент, независимо колко време ще съществува“, допълни Румен Радев.

Според него хората очакват решения в борбата с бедността и ниските доходи. Социалната криза влече и ръст на престъпността, като мерките трябва да бъдат решителни и незабавни, подчерта президентът.

Той отбеляза, че бюджетът за 2023 година трябва да бъде приет до края на годината.

„Служебното правителство е готово да внесе проектозакон за държавния бюджет“, каза още Румен Радев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here