Оперната звезда Диман Панчев, арх. Тодор Топлийски, Алисия Сусанина и др. са номинирани за почетни граждани на Дупница

Костадин Костадинов и Методи Чимев

 За почетен гражданин кметът Методи Чимев номинира арх. Тодор Топлийски – автор на градоустройствен план на Дупница и село Джерман, на отделни квартали, жилищни и обществени сгради, на архитектурно – художественото оформление на пешеходната зона и подробен застроителен план в централната градска част.

Номинациите за почетни отличия на община Дупница обяви председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. Те ще бъдат гласувани на тържествена сесия на 19 октомври по повод празника на града.

Групата общински съветници от БСП предлагат за почетен гражданин оперният певец Диман Панчев. Той е един от популярните гласове на Бургаската опера, с много и успешни изяви в България и чужбина. За носител на “почетен знак на община Дупница” кметът предлага двукратният европейски шампион по борба Кирил Милов и световната шампионка по кикбокс Алисия Сусанина. За същото звание Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и НЧ “Ген. Г. Тодоров” предлагат ген. Иван Томов. Петима са номинирани за удостояване с “почетна значка на община Дупница”. Предложенията на кмета са за бронзовия медалист от Европейското първенство по таекуондо Александър Джорджев, волейболистът от националния отбор Ивайло Дамянов, кикбоксьорите Мартин Миладинов и Сашко Николов. За удостояване с “почетна значка” посмъртно групата на СДС в Общинския съвет предлага дългогодишният преподавател по български език и литература Агница Георгиева Спирова.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here