Проф. Румен Гечев: Победата на ГЕРБ е пирова

“Видно е, че огромното болшинство от българи се надяват, че ще има правителство, защото те усещат, че предстоят трудни времена. От тази гледна точка политиците трябва да направят всичко възможно да има кабинет, който да преведе България през трудностите.”

Това заяви избраният за народен представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев в ефира на Нова телевизия.

 

“Повече от странно е, че Борисов каза, че няма претенции към премиерското място и парламента, като че ли той прави някакъв жест на добра воля. Но не това е истината. Той вижда, че партията, която той ръководи, след 12-годишно управление, обрасло в корупция, е толкова токсична, колкото и партията, която го подкрепяше през тези години – ДПС, и няма как останалите партии да правят коалиция с тях. Така че това не е знак на добра воля, а панически знак. Тяхната победа е пирова”, коментира той.

 

Според социалиста предложението им някакви независими кандидати да водят преговори за правителство от тяхно е изключително екзотична и надали някой ще отиде да преговаря с тези посредници.

Проф. Гечев отговори на въпроса дали останалите партии ще могат да направят коалиция: “Възможно е. При положение, че се постигне съгласие по ключови въпроси, свързани с това какви краткосрочни и средносрочни мерки ще бъдат предприети за икономиката, както и за външнополитическите предизвикателства, заради които трябва да се обединим, но не “за” или “против” НАТО или някой друг, а за националния ни интерес.”

По неговите думи БСП отдавна казва, че санкциите срещу Русия не работят за Европейския съюз и се е оказала права. “Отдавна сме заявили, че сме против въвличането на България в конфликта в Украйна. Ще настояваме за намирането на мирно решение, а не за усложняване на конфликта”, каза още проф. Румен Гечев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here