Кметът на Баланово Явор Митов: Хората тръгват на бунт, изборите са опорочени!

Радослава Чеканска

„Смешно, жалко и тъжно е, че РИК Кюстендил отказва да приеме признанието на 7- членна секционна комисия, чийто председател неволно е разменил преференциите на двама кандидат- депутати. Половин село ме пита: „Така ли се правят избори? Ние защо да гласуваме?“ Това обяви за „4Власт“ кметът на село Баланово Явор Митов и добави: „Това е все едно да намериш портмоне с много пари и да не го върнеш. Тук портмонето е пълно с конституционните права на 24 български граждани.“

Кметът на селото Явор Митов

Както вече съобщихме, оказа се, че преференциалният вот за №4 в листата на ГЕРБ-СДС Радослава Чеканска по грешка в протокола е вписан в актива на №3 Михаела Крумова. Става въпрос за 24 гласа, но те се оказват решаващи, защото разменят позициите на двете дами. Според отчетените към момента резултати Михаела Крумова е с 2291 преференции, а Чеканска с 2261.

Преливането на 24 гласа обаче променя подреждането, защото позволяват на Радослава Чеканска да се придвижи напред в листата. Вчера тя пусна жалба в РИК за преразглеждане на изборния резултат от селото. Тъжбата обаче не беше уважена от РИК Кюстендил, въпреки че секционната комисия също е внесла заявление, в което обясняват, че са допуснали неволна техническа грешка при пренасянето на данните в протокола. От РИК обаче заявяват, че нямат правомощия да отварят помещението с бюлетините и чувалите с ценните хартийки, за да броят наново. Така решението остава в ръцете на ЦИК. На сайта на ЦИК все още няма информация за постъпила жалба, с която се обжалва отказа на РИК да уважи искането на Чеканска за повторно броене на бюлетините от село Баланово.

 
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. В задачата се пита къде са дремали всички членове на комисията,при вписването на резултатите в протокола????

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here