Официално! ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“, ДБ и БСП с по депутат от Кюстендилско

Христо Терзийски, Радослава Чеканска, зъболекарката Елка Лукарска - Ангелова.

ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и БСП вкарват по един депутат от област Кюстендил, обявиха официално от ЦИК как се разпределят мандатите след вота в неделя. ГЕРБ-СДС спечелиха изборите, събирайки 14 011 гласа или 34,88 %. Въпреки огромната също ще имат само един депутат. На пръв прочит това е водачът Христо Терзийски, който събра 1201 преференции, но в неговия актив са и гласовете без преференция, които са 6564. „Продължаваме промяната“ имат 7678 или 19,12%.

Георги Стамов

При тях водачът Георги Стамов е с 793 преференции и още 5458 гласа за партията.

Бойко Клечков

БСП са с 4903 гласа, при тях водачът Бойко Клечков е с 673 преференции и 3141 гласа без преференция.

И за „Демократична България“ Николай Табаков, който е с 312 преференции и 943 гласа за партията. Голямата битка е в листата на ГЕРБ-СДС. След като ГЕРБ-СДС спечели изборите, топката за съставяне на правителство е в тяхното поле, очаква се, при сковаването на кабинет, Христо Терзийски да стане министър, което отваря път на следващите. И тук идва завръзката, както вече съобщихме, след изборите разликата между №3 Михаела Крумова и №4 Радослава Чеканска беше точно 30 гласа. Двете имаха съответно 2291 срещу 2261 преференции. В последствие се оказа, че 24 гласа за Чеканска от Баланово погрешно са били вписани в актива на Михаела Крумова, което обръща резултата. Само 500 гласа не достигнаха на ГЕРБ- СДС да има втори депутат.
Вижте видеоканала ни:


4 COMMENTS

  1. Вие сериозно ли смятате, че г-н Терзийски е възможно да бъде отново министър? Нали бардакът ще е нов, експертен и €-атлантически?

  2. Терзийски никога няма да стане министър, така че напразно Ивкони даваше пари за преференции

  3. Абе в ГЕРБ имат много развинтена фантазия първо сънуваха двама депутати сега пък отзи с големия нос да е министър?! Вие сигурно си представяте че имате перки на задниците и летите като Карлсон?

  4. 500-те гласа сега са ви отплата за 100-те цигански гласа дето „спечелихте“ кметските избори, но идва Видовден за ГЕРБ Дупница и сега и наесен!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here