Галина Димитрова: Не се водят разследвания, свързани с кмета на Симитли Апостол Апостолов

Камелия Стефанова и Галина Димитрова

 В Териториално отделение – Дупница към Районна прокуратура – Кюстендил не се водят разследвания, свързани с кмета на гр. Симитли, както и за престъпления, извършени в това населено място.

Това обяви прокурор Галина Димитрова, заместник административен ръководител на Районна прокуратура в Дупница и Кюстендил, по повод на изявлението на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че в изборния ден кметът на Симитли Апостол Апостолов интензивно е агитирал и е притеснявал една от секциите. Това е било секция, в която неговият син е кандидат за депутат. По думите на Демерджиев от МВР са предприели действия, но прокуратурата е показала, че крехкото доверие между двете институции е в опасност, защото са отказали да образуват разследване. Той призова прокуратурата подробно да обясни своите мотиви за случая.Вътрешният министър каза, че са събрани достатъчно данни от страна на МВР, за да бъде проверен по-внимателно случая.Кметът на Симитли не е бил задържан, защото контролът е бил поет от регионалния прокурор на Дупница, обясни още Демерджиев.Демерджиев коментира, че ГЕРБ и ДПС са партиите, които традиционно участват в тези практики за купуване на гласове. Има три сигнала, при които се е стигнало до досъдебно производство – има три сигнала срещу БСП и един срещу „Продължаваме промяната“. Той обясни, че от МВР са направили каквото се е очаквало от институцията, дали са възможност за честни и свободни избори. Има 77 образувани досъдебни производства, има и две присъди по бързи производства зарад изборите, съобщи министърът. Той коментира и темата за мигрантския натиск.

От МВР не последва уточнение, дали става въпрос за грешка на министъра по време на брифинга днес, когато спомена прокуратурата в Дупница, вместо Благоевград.

„Случаят е изцяло под надзора на МВР- София, в управлението в Благоевград няма отношение по случая.“- казаха от пресцентъра на полицията в Благоевград.

„Номенклатурна длъжност като „регионален прокурор от Дупница“ няма, прокурорите се делят на районни, окръжни, градски, апелативни и върховни.“- коментираха адвокати днес.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here