Полицаи ескортирали джигита с Поршето от Околовръстното в София

Двама полицаи от VI РПУ са ескортирали джигита с Поршето, който уби французин на Околовръстното шосе в София. Те са разследвани от отдел Вътрешна сигурност на МВР и са отстранени от работа, написа „Телеграф“.

След жестокия удар се оказа, че водача Димитър Любенов е бил пиян с 1.73 промила алкохол и дрогиран. Съдът го остави за постоянно в ареста преди няколко дни. Вътрешна сигурност ще проверява камерите по протежение на Околовръстното шосе, запечатали полицейския ескорт. Там ясно се вижда как на лампи патрулката се движи зад джигита, обясниха разследващи. Изведнъж обаче Любенов дал газ и се врязал в автомобила на французина Лорен Пети.


В катастрофата пострада съпругата на френския гражданин и един мъж. У нас пристигнаха близки на французина, които обявиха, че според тях това е умишлено убийство. Случаят с Любенов е почти идентичен с този на Георги Семерджиев, който също беше охраняван от полицайката Симона Радева.

Към момента все още не е ясно дали и двамата патрулни полицаи от VI РПУ, вардили Любенов, ще бъдат уволнени. Те са мъж и жена, които демонстрират по-висок стандарт на живот в социалните мрежи.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here