Нинова: Викат ме на разпит, няма да се явим. Да ме отведат принудително!

Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление от централата на партията. По думите ѝ прокуратурата не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните.

„Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лв. от пенсията, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси на БСП?“, попита на брифинг Корнелия Нинова.

Тя съобщи, че на 3 октомври е получила призовка да се яви на разпит и да предостави запис и заверени копия на стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП в края на август т.г. Поводът е образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Призовки са получили и други двама членове на Националния съвет на БСП Борислав Гуцанов и Гергана Алексова.

Нинова посочи, че Добрев беше изключен от партията, а съдът отказа да впише това изключване. Добрев идва на Национален съвет, присъства, изказва се два пъти и сега жали, че не е допуснат на Национален съвет, каза тя. Преписки за престъпници стоят с години на прокурорските бюра, а това нещо е задвижено в рамките на един месец, отбеляза още Нинова.

И обяви, че няма да предостави и „един лист документ“ от партийни събрания на прокуратурата и тримата няма да се явят на разпит:

  • „Няма да предоставя и един лист документ от партийни събрание на прокуратурата. Да се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване и да заповядат. Чакам ги на „Позитано“ да дойдат да си ги вземат.
  • Второ, няма да се явим на разпит. Има чл. 71 от НПК, да го задвижат – представители на Министерството на правосъдието да дойдат и да ни изведат принудително на разпит защо и какво сме говорили на партийно събрание. Чакаме ги, не се укриваме.
  • Трето, ще сигнализираме всички възможни български и европейски институции за това, което се случва.
  • Четвърто, докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите на задкулисието, какъвто и натиск да ни указват.

И последно, докато не реформираме дълбоко и истински правосъдната система на България, никога няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години“.

От БСП изпратиха до медиите призовката, която Нинова е получила:
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here