Гешев изпрати призовка на Нинова, вика я на разпит (видео)

Гешев изпрати призовка на Нинова, вика я на разпит (видео)

„Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието“, заяви Нинова

На брифинг пред медиите лидерът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че е получила призовка, която я задължава да се яви на разпит и да предостави на прокуратурата запис и заверени копия от стенограма и протокол от проведено заседание на Националния съвет на БСП на 28-и август.

 

„От мен се изиска и да връча призовки на други членове на Националния съвет – на секретаря и на зам. председателя на контролната комисия, да се явят на разпит. Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев“, обясни Нинова.

„Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, г-н Гешев, та се заехте с уреждането на вътрешно-партийните въпроси с БСП? За първи път прокуратурата ще решава проблемите в БСП“, отсече лидерът на партията.

 

„Пет години Бойко Борисов си уреждаше вътрешна опозиция и я хранеше с ВЕЦ-ове, а сега включва и прокуратурата. Първо, няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят с лична заповед за претърсване. Второ, няма да се явим на разпит. Представители на Министерството на правосъдието да дойдат и да ме отведат принудително. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в техните схеми. Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България, няма да се излезе от омагьосания кръг“, заключи Нинова.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here