Гоцеделчевецът К. Добрев даде Корнелия Нинова на прокурор

Корнелия Нинова

Социалистът от Гоце Делчев Кирил Добрев даде лидера на БСП Корнелия Нинова на прокуратурата. Това заяви самата Нинова в изявление пред медиите.

„Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата на България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците? Свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева от пенсиите? Свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в БСП? Това се случва безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването“, коментира тя.

Нинова е получила призовка в понеделник, в която се посочва, че трябва да се яви незабавно на разпит.

„Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Той беше изключен от партията. Съдът отказа да впише това изключване, което също е безпрецедентен акт. Кирил Добрев идва на заседание на Националния съвет, изказва се и сега жали, че не е допуснат до Национален съвет”, посочи соцлидерката.

„Няма да предоставя и 1 лист документи от партийни събрания на прокуратурата. Да се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване, да заповядат, чакам ги на „Позитано“20 да дойдат да си ги вземат. Няма да се явим на разпити ние тримата. Има член 171 от НПК – да го задвижат. Представители на Министерството на правосъдието да дойдат и да ни отведат принудително на разпит защо и какво сме говорили на партийни събрания. Чакаме ги, и тримата сме тук, не се укриваме“, категорична беше Нинова.

Тя обяви, че ще сигнализира всички възможни български и европейски институции и се закани, че докато тя е лидер на БСП партията няма да влиза в задкулисни игри и
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here