Бизнесът направи Ал. Мацурев отново депутат в Банско с 1 750 преференции, местните: Ние сме за Бойко Борисов, не за Мацурев!

Александър Мацурев
ПП ГЕРБ за пореден път печели убедително победата в община Банско с над 1750 гласа. Втората политическа сила Продължаваме промяната остана зад ГЕРБ като  получи точно наполовина по-ниска подкрепа. Останалите партии са с още по-ниски резултати.
„Зад Мацурев застанаха всички бизнесмени, обединени от доверието си в лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, местните представители на партията намят обществена тежест, курортът е това, което е благодарение на правителството на Бойко Борисов, повечето от местите представители на партията само компрометират Борисов.“- са коментарите в курорта.
„Всички са с по- ниски резултати от моя. И за това има причина – макар и уморено от избори и отчаяно от кризите, обществото ясно показа на кого има доверие, че може да го преведе през хаоса. Сега на дневен ред са политиците, които трябва да покажат, че са поне толкова мъдри, колкото са избирателите!
От свое име – като общински ръководител на ПП ГЕРБ в община Банско и като кандидат за народен представител бих искал да БЛАГОДАРЯ на толкова много хора. На всички жители на община Банско и на всички приятели и съмишленици в област Благоевград, които подкрепиха коалиция ГЕРБ-СДС и мен лично на тези избори. Тези над 2600 преференции са най-голямото доказателство за това, че моят труд през годините е имал смисъл. Искам да БЛАГОДАРЯ и на всички, членове и симпатизанти, на екипа с който работихме неуморно! Заради вас ние сме по-силни от всяка криза, от всеки хаос!
И нещо много лично – макар да няма да мога да ви представлявам в 48-то НС, но там ще бъде силният глас на моите колеги. И те, също като мен, знаят проблемите на регион Благоевград и съм сигурен, че заедно с тях ще работим за много общи каузи. А аз ще продължа да защитавам вашите интереси и занапред, както съм правил и досега!
Всеки ваш глас е само още едно доказателство, че все повече хора вярват в нормалността и европейското бъдеще на България!“ – написа Мацурев във ФБ.
Той ще депутатства със сина на кмета на Симитли Стефан Апостолов, Георги Георгиев от Сандански и Костадин Стоилов от Петрич, Георги Георгиев от Сандански заедно с водача на листата. Прави впечатление, че водачът в листата Росен Желязков е увеличил почти двойно личния си вот – от 659 преференции през ноември, на 1146 през октомври 2022 г.

Синът на кмета

Резултатът на коалицията ГЕРБ-СДС в област Благоевград е по-добър в сравнение с изборите през ноември 2021, но гласовете са далеч от броя на хората, които са подкрепяли партията на Бойко Борисов през април 2021 г.

Стефан Апостолов
Стефан Апостолов

Независимо от промяната на общия резултат има един човек, за когото избирателите в района твърдо гласуват. Това е Стефан Апостолов, син на дългогодишния кмет на Симитли.

Характерно за него е, че пореден път е последен в листата на ГЕРБ-СДС, но със силен преференциален вот я пренарежда. Така е и сега. Преференция за Апостолов са отбелязали 7357 души. Това е с над 500 души повече в сравнение с ноември. Резултатът на Апостолов го нарежда на второ място в листата на ГЕРБ-СДС.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here