Инж. Костадин Стойков от Петрич с 4 163 гласа и силното рамо на кмета Д. Бръчков e отново е депутат на ГЕРБ

Костадин Стойков
Петрич ще има депутат в 48 Народно събрание.
Инж. Костадин Стойков отново спечели подкрепата на над 4 хиляди избиратели
4 163 са преференциите в подкрепа на кандидата от Петрич, излъчен от ГЕРБ-СДС.
С този вот инж. Костадин Стойков практически се нарежда втори по брой преференции в листата на коалицията за 1 МИР, след Стефан Апостолов от Симтили и неговият баща, кметът на Симитли Апостол Апостолов. Успоредно с този успех ГЕРБ-СДС отчитат поредна убедителна победа спрямо останалите участници във вота вчера. Подкрепата, която получава коалицията в община Петрич е 7 029 гласа или 43,06% – с над десет пункта спрямо отчетената такава за област Благоевград и още приблизително толкова спрямо тази за страната.
ГЕРБ-СДС изпреварва отново убедително „Продължаваме промяната“, която получава 17,8% подкрепа от избирателите в община Петрич.
„Резултатите от  парламентарни избори затвърждават позициите на ГЕРБ като първа политическа сила в общината, управлявана от лидера на партията на местно ниво Димитър Бръчков вече втори мандат. Сърдечно благодарим на всички, които ни подкрепиха!“- каза новият- стар депутат.

Синът на кмета

Резултатът на коалицията ГЕРБ-СДС в област Благоевград е по-добър в сравнение с изборите през ноември 2021, но гласовете са далеч от броя на хората, които са подкрепяли партията на Бойко Борисов през април 2021 г.

Стефан Апостолов
Стефан Апостолов

Независимо от промяната на общия резултат има един човек, за когото избирателите в района твърдо гласуват. Това е Стефан Апостолов, син на дългогодишния кмет на Симитли.

Характерно за него е, че пореден път е последен в листата на ГЕРБ-СДС, но със силен преференциален вот я пренарежда. Така е и сега. Преференция за Апостолов са отбелязали 7357 души. Това е с над 500 души повече в сравнение с ноември. Резултатът на Апостолов го нарежда на второ място в листата на ГЕРБ-СДС.

Прави впечатление, че водачът в листата Росен Желязков е увеличил почти двойно личния си вот – от 659 преференции през ноември, на 1146 през октомври 2022 г.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here