Рилски е новият- стар носител на Суперкупата на България, президентът на тима инж. Петър Георгиев горд и щастлив

Рилски спортист е новият- стар носител на Суперкупата на България! Самоковци надиграха в „Арена Ботевград“ снощи отборът на Балкан Ботевград със 70:60 и по този начин прибраха ценният трофей за втора поредна година във своята витрина.

Изключително горд и щастлив бе президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев.

Срещата започна с по- добра игра от страна на домакините от Балкан, които в началните минути на мача успяха да поведат в резултата. Преднината им обаче не бе голяма и отборът ни я стопи до края на четвъртината. Тя самата завърши с крехък аванс за Рилски от 1 точка- 18:17.

Във втората част тимът от Самоков започна да показва истинското си лице и набързо успя да вдигне аванса си до 10 и повече точки. В този момент на сцената в „Арена Ботевград“ излезе бившата звезда на тима Павлин Иванов, който с няколко точни стрелби успя да върне отборът си в мача, а почивката дойде при 34:40 за Рилски.
Веднага след паузата Рилски успяха отново да направят разликата в мача двуцифрена, но нов щурм на домакините им позволи да стигнат 53:58 след 30 минути игра.
В последната четвърт самоковският отборът успя да поддържа аванса си и не позволи големи колебания в резултата, като най- малката такава бе 3 точки. Точно тогава обаче Евън Бати бе фаулиран при стрелба от тройката, Центърът не трепна от наказателната линия и Рилски поведе отново с 6. Последва и кош на Уигинс, с който актива ни стигна 8, което сякаш обезвери домакините и срещата приключи.

За Рилски спортист страхотен мач направи гардът Деян Карамфилов, който завърши със 7 точки, 12 асистенции и 2 откраднати топки. Тези показатели му донесоха и приза „Играч на мача“. 18 точки за Рилски пък отбеляза Чавдар Костов, Демажео Уигинс завърши с 14, Брендън Рандълф с 12, а с 10 остана Евън Бати.
За Балкан Павлин Иванов приключи с 14.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here