Партията на Ст. Янев изскочи на второ място след ГЕРБ в Самоков, сбра над 2000 гласа

Кадри от визитата на част от листата в Своге. По партийните канали няма и дума за визита в Самоков.

Партията на бившия служебен премиер Стефан Янев е голямата изненада след вота в Самоков. „Български възход“ се оказва втора политическа сила в Самоков, измествайки „Продължаваме промяната“. Яневата чета са получили от самоковци 2126 гласа. За областта формацията е на пето място с 5977 гласа или 8,08%. Самоковци обаче са дарували с 1 037 гласа Гален Монев, който бе виден „Атакист“, и с 600 Петър Петров – общински съветник от Ботевград.

Избирателната активност в община Самоков е 42,2%, което е около 13 000 гласували. Извън тази изненада, окончателните резултати в Самоков показват превес на ГЕРБ с общо 3 475 гласа. На територията на София област партията на Бойко Борисов е събрала 23 836 гласа. На трето място в Самоковско е „Продължаваме промяната“, които за тези избори извадиха местен кандидат в лицето на бившия зам.- кмет на общината Сия Шехтанова. Това им донесе 1732 гласа от самоковци, преференциите за Шехтанова са 545. „Продължаваме промяната“ са на второ място в София област с 12 299 гласа. Партията на социалистите минава на четвърта позиция в Самоковско с общо 1 488 гласа. Местният кандидат Михаил Михайлов е получил подкрепата на 1 037 души. Партията на Корнелия Нинова е на трета позиция в София област – 8 036.

Както вече съобщихме, ГЕРБ-СДС ще вкарат двама депутати, това са Младен Маринов и Валентин Милушев. Едно място има за „Продължаваме промяната“ и то е за водача Александър Дунчев. Мандатът за БСП отива също при водача Иван Ченчев. С по мандат са също „Възраждане“, „Български възход“, ДПС и „Демократична България“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here