2103 преференции изстрелват самоковеца Вл. Милушев към парламента от №9 в листата на ГЕРБ-СДС

Валентин Милушев, със светлия костюм, и Младен Маринов са двамата депутати то ГЕРБ-СДС от областта.

Самоковецът Валентин Милушев отново ще е депутат. От №9 в листата на ГЕРБ-СДС той успява да вземе мандат, след като събра 2103 преференции, достатъчни, за да  пренареди листата и изскочи на второто място. Водачът Младен Маринов е с 2089 преференции, но към неговия актив се прибавят и гласовете без преференции, които са 12 956. Резултатът за ГЕРБ-СДС в София област е 32,21%, втори са „Продължаваме промяната“ с 16,62% или 12 299 гласа, третата позиция е за БСП с 8036 гласа или 10, 86%. Следват „Възраждане“ с 9,84%, „Български възход“ с 8,08%, ДПС със 7,10%, Демократична България с 5,07%, „Има такъв народ“ са с едва 3,80%. Така ГЕРБ-СДС имат два мандата, по един са от Продължаваме промяната, БСП, „Възраждане“, „Български възход“, ДПС и „Демократична България“.

Михаил Михайлов

С 1037 преференции е самоковецът Михайл Михайлов, но те не са достатъчни, за да се пребори за място в парламент с водача на листата, който с гласовете без преференция събира общо над 5900 гласа. Останалите самоковци в листите събират по- скромни резултати. В редиците на ДПС Александър Методиев, известен с прякора Бат Сали, има 759 гласа от третата позиция в листата.

Сия Шехтанова, вдясно на снимката, с останалите от листата.

Бившият зам.- кмет на Самоков Сия Шехтанова е събрала 545 гласа, тя беше кандидат от „Продължаваме промяната“ като събираше подкрепа от петата позиция. Четвъртата партия „Възраждане“ е събрала 7280 гласа. Председателят на самоковската организация е Георги Прасков е с 410 преференции. „Демократична България – обединение“ е подкрепена от 636 души в община Самоков, като 483-ма са дали своя глас за местния кандидат Васил Зашкев, което го придвижва до втората позиция.

Васил Зашкев

346 души са подкрепили „Има такъв народ“ в община Самоков, а представителят на ВМРО и председател на местната структура на патриотите Кирил Стойков е събрал 49 преференции.

„Благодаря от цялото си сърце на всички, които гласуваха преференциално за мен. Благодаря на всички, които предпочетоха коалицията ГЕРБ-СДС в Самоков и Софийска област! Благодаря на колегите за добре свършената работа и постигане на високия изборен резултат. Бъдете благословени!“, коментира Валентин Милушев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here