Румен Радев: Надявам се да не се стигне до служебен кабинет

Румен Радев

„Гласувах преди всичко в подкрепа на демократичния процес в България. От гласуването ни днес зависи колко силни, устойчиви и легитимни ще бъдат парламентът и институциите утре. Страната ни има нужда от силни и легитимни институции“, каза президентът Румен Радев, след като гласува за 48-о Народно събрание.

„Затова аз призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват да не оставят по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не оставят никой друг да решава вместо тях, защото изборите са право, но и отговорност“, добави Радев.

„Изборите са право, но и отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България, отговорност към себе си и своите близки“, каза Румен Радев, който отказа да отговори дали е оптимист за създаването на конфигурация, която да гарантира работещ парламент.

„Вариантите са два: Правителство на всяка цена или правителство с отстояване на принципите. Надявам се да се намери разумния вариант за баланс“, каза президентът.

„Играхме го варианта със служебен кабинет и се надявам да не се стигне до него“, посочи още той.

„България има готовност да увеличи износа си на електроенергия за Северна Македония“, отговори Радев на питане на журналист от РСМ и добави, че Скопие трябва да изпълнява двустранно поетите ангажименти:

„Същинските преговори за членство, съгласно преговорната рамка, не са започнали. Те ще започнат едва когато българите бъдат вписани в Конституцията. Ние трябва да решим всички отлагани въпроси, разговорът за общата ни история е неизбежен“, каза Радев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here