Успешен проект! Нов общински път ще бъде цялостно ремонтиран и асфалтиран в община Петрич

Одобрение за финансиране получи проектът, изготвен от екипа на кмета Димитър Бръчков, за основен ремонт и реконструкция на пътя от село Струмешница до село Гега.
Средствата идват след решение на МС, взето на проведено в сряда заседание.
94 са само проектите за общински пътища, получили „зелена светлина“ за изпълнение. Сред тях е този на община Петрич. Участъкът, който предстои да се ремонтира, е приблизително 12 км. Започва от кръстовището на с. Струмешница с републиканския път към ГКПП „Златарево“, продължава през с. Боровичене и достига до с. Гега. Проектът предвижда полагането на нова настилка от асфалтобетон, демонтаж на налични стоманени предпазни огради и монтаж на нови ограничителни системи за пътища, съобразени с всички нормативни изисквания.
Всички водостоци на ремонтирания път ще бъдат почистени и въведени в добър експлоатационен режим.
С изпълнението на проекта ще се гарантират по-добрите транспортно-експлоатационни качества на настилката, ще се възстановят банкетите и отводнителните съоръжения. Пътуването ще бъде безопасно, отводняването на пътя ще е качествено. Освен това ще има по-добри предпоставки за развитие на туризма и по-добри перспективи пред земеделците за развитие на стопанствата.

Този път е петият мащабен проект в община Петрич. От 2015 година бяха изпълнени:
третокласният републикански път Първомай – Старчево /13 км./,
четвъртокласният подгорски път Първомай – Габрене /21 км./,
новият път от кв. „Бухото“ за с. Беласица,
пътят с. Рупите – обект „Античен град Хераклея Синтика“ /2 км./.
Усилията на кмета и неговия екип ще бъдат в тази посока – изготвяне и защита на работещи проекти за привличане на външно финансиране с цел благоустрояване, тъй като средствата от собствения бюджет на община Петрич са крайно недостатъчни, тъй като говорим за над 212 км. пътна мрежа.Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Относно ПЪТЯ ПРЕЗ кв.Бухото до с. Беласица .ИМА ПОДПИСКА ОТ ЖИВУЩИТЕ В КВАРТАЛА ЧЕ НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ ДА МИНАВА ПРЕЗ НАШИЯ КВАРТАЛ.ТАЗИ МАГИСТРАЛА ЗА ПОДГОРИЯТА БЕ НАПРАВЕНА БЕЗ НАШЕ ЗНАНИЕ И ПОЗВОЛЕНИЕ .АМА НА БРЪЧКОВ ВЪОБЩЕ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА НАС.НЯМАМЕ НИКАКАВО НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ПРИМЕРЯВАМЕ СЪС СИТУАЦИЯТА .ОСТАВКАААААААА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here