Задълбочава се кризата с дървата за огрев и пелетите

адълбочава се кризата с дървата за огрев и пелетите. Хората, които се отопляват на твърдо гориво, се оплакват от високи цени и дефицит по складовете. А в Югозападна България започнаха и измами – мними търговци лъжат хората, че срещу авансово заплащане ще им доставят на дърва за огрев.

Само в последния месец десетки жалби пристигат в офиса на омбудсмана Диана Ковачева. Оплакванията са, че цените на твърдото гориво са високи, а се намира и все по-трудно.

„Преди 2 години е имало намаляване на добива на дървесина с около 17%, въпреки че през този месец август с 20% е увеличен този добив, което би следвало да компенсира“, заяви проф. Диана Ковачева, национален омбудсман.

От Комисията за защита на конкуренцията посочват, че сред причините за високите цени е голямото търсене и поскъпването на електроенергията за преработващите предприятия. Ковачева обаче настоява да се провери дали няма и спекула.

„КЗП да започне проверки по складовете, за да провери документите, наличностите и дали по някакъв начин не се нарушават правата на потребителите във връзка с тези драстично високи цени“, каза още Диана Ковачева.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here