Искат постоянен арест за дрогирания шофьор, убил младо момиче в Шумен

Окръжната прокуратура в Шумен иска съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 18-годишния дрогиран шофьор зад волана на мощната кола, който причини смъртта на 22-годишна студентка от Шумен, предаде БНТ. Спътничката ѝ е в болницата. Катастрофата стана в сряда на централен булевард в града, след два последователни удара между автомобилите.

Охранителни камери на търговски обекти са заснели жестокия удар. Влязлата вече в кръговото кръстовище кола, в която са били двете млади жени, е връхлетяна от движещия се по правия участък автомобил с висока скорост. Тя се отклонява, чупи пътен знак, задната лява гума се откъсва, преобръща се няколко пъти и пада върху другата кола.

„Това е едно младо момче, 18-годишно, което има право да управлява моторно превозно средство от пет месеца. За тези пет месеца вече има една глоба с фиш, което е за техническа неизправност. Скоростта му е била от 80 и повече километра в час“, заяви Орлин Куздов, окръжен прокурор на Шумен.

18-годишният ученик от престижно шуменско училище в сряда не е бил в клас. Следобед се е срещнал с класната си, за да ѝ даде медицинска бележка за стоматологичен проблем. Колегите на бащата на загиналото момиче излязоха с емоционален призив в социалната мрежа – да се спре ужасът по пътищата, а родителите да обръщат повече внимание на децата си.

„Възпитанието е причината. Възпитанието не е такова, че децата да знаят да се трудят, за да успеят. Когато вече е станал инцидентът, 100 години затвор да му дадат и с най-голямата сума да го накажат, какво ще се промени. Това момиче го няма“, каза Георги Енчев, собственик на заведението, в което работи бащата.

Енчев призова и за отговорност на институциите за по-ефективни действия срещу рецидивистите на пътя и наркодилърите, които са край училищата.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here