Кметът на община Костенец откри тържествено изграденото игрище за волейбол и тенис на корт в град Костенец

На 30 септември 2022 година – кметът на община Костенец – Йордан Ангелов преряза лентата на изграденото игрище за волейбол и тенис на корт в град Костенец, намиращо се зад Детска градина “Здравец“. На откриването присъстваха още Маргарита Минчева, зам.-кмет на Община Костенец, Иван Банчев, председател на Общински съвет-Костенец, Тодор Стойнов, зам.-председател на Общинския съвет, граждани. Децата от атлетически клуб „Клас – Костенец“ получиха лично от кмета на община Костенец – Йордан Ангелов чисто нови спортни екипи като награда за постигнатите резултати. В знак на благодарност децата от група „Слънце“ /ДГ“Здравец“/ бяха подготвили и раздадоха ръчно направени картички.
По проект старата площадка за баскетбол беше превърната в многофункционално игрище с размер на игралното поле 23,77 м/10,97 м. за тенис на корт и 18 м/9м за волейбол и съответни обезопасителни ивици около него с краен размер 19,0 м/36,0 м. Настилката е акрилна, положена върху асфалт и има разчертаване за тенис корт и волейбол. Средствата, които бяха необходими за реновиране на игрището са в размер на 550 656 хиляди лева, преведени в бюджета на Общината след решение на Министерски съвет.
Вече е изградена и нова обслужваща сграда в имота, в която са разположени санитарни възли, съблекални, помощно помещение и тераса за отдих за удобство на трениращите. Направена е и площадка за игра на деца до 3 годишна възраст.
Нека съумеем да опазим обновените спортни игрища – здрави и чисти, за да бъдат използвани за по-дълго време от жителите и гостите на Община Костенец!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here