К. Костадинов: НАП потопява ВиК Дупница, иска 80 000 лв. на месец, зам.- кметът Китанова ги офертира да вземат някоя сграда

На сесия в Дупница председателят на ОбС Костадин Костадинов заяви, че МРРБ играе игрички, като пуска списъци, в които Дупница ту фигурира, ту не.

НАП потопява ВиК Дупница. Председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов съобщи, че от Агенцията по приходи са тропнали по масата и са заявили, че искат 80 000 лв. месечна вноска от общинската фирма за покриване на натрупаните задължения към държавната хазна. Дългът е в общ размер на 450 000 лв. Ако не получават тази вноска, плашат с тотален запор. И в момента вече има наложен запор на сметките на ВиК, като НАП взема 40% от всички приходи. „Няма от къде ВиК да извади 80 000 лв. на месец. Приходите на месец са 185 000 лв., за заплати се плащат около 105 000 лв., 50 000 лв. са разходите за ток на месец. За миналата година разходите за ел. енергия са в общ размер на 160 000 лв., а през тази само до август вече са 261 000 лв. Отделно всеки месец ВиК плащат и по 10 000 лв. за материали, 10 000 лв. за гориво и 5000 лв. към „Кюстендилска вода“. Дългът към „Напоителни системи“ е 143 000 лв. и се молим постоянно да не запорират и те сметките. Към „Басейнова дирекция“ има дълг от 230 000 лв.. Към „Кюстендилска вода“ 160 000 лв. и също сме пред запор, директорът Марио Нешев всеки ден звъни да си търси парите. Зам.- кметът Олга Китанова заминава в понеделник на спешна среща в НАП, за да се търси решение. Най- вероятно ще предложи да им предоставим някоя от сградите, не зная коя и с какво може да се смирят от НАП.“, каза председателят на ОбС Дупница Костадинов. Той обяви, че водното дружество вече няма пари да обслужва авариите и ВиК е вече в тотален фалит. „Това го дължим на регионалния министър Гроздан Караджов от ИТН. Той в Дупница не дойде, но от Кюстендил заяви, че няма да има пари за Дупница заради искането за напуска не на водната асоциация.“, коментираха съветници след днешната сесия.
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. Абе Коце набута ВиК Дупница в Асоциацията сега квичи като прасе пред Коледа! То не става само с ядене, Костадине , трябва и акъл пък ти си един изпълнител цял живот беше склададжия и домакин пък си тръгнал голяма политика да правиш! Я се скрий!

  2. И как обичам да гърмим с чифтето по дебели мазни черни прасоци къде квичат здраво квиииииии….

  3. К.Костадино не е единствения,но е сред главните виновници за състоянието на ВИК.По негово настояване Дупница влезе в асоциацията….Другите са бившия директор,и общинското ръководство,защото търпяха дружеството да затъва все повече и повече с всяка изминала година,но не предприеха мерки Държаха си техния човек за директор,и когато положението стана неспасяемо,го освободиха.Който и да дойде вече,без помощ от държавата ,няма да го вдигне на крака….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here