Служителите на РЗИ- Кюстендил се включиха в националния протест, под наслов: „Достойно заплащане за достоен труд“

Днес служителите на Регионална здравна инспекция-Кюстендил се включиха в националния протест.

Пред централния вход на учреждението, те се събраха и изказаха и по този начин изразиха исканията си за достойно заплащане на труда им. Те изпратиха и протестна декларация подписана и адресирана от тях до президента Румен Радев, до премиера Гълъб Донев и до министър д-р Меджидиев.

ДО:

Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 

Г-Н ГЪЛЪБ ДОНЕВ

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

Д-Р АСЕН МЕДЖИДИЕВ
МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

                                                                  ДЕКЛАРАЦИЯ

                             на служителите от Регионална здравна инспекция – Кюстендил

 

Служителите от РЗИ работим всеотдайно и безрезервно за опазване на общественото здраве и осъществяването на държавния здравен контрол. Проявяваме висока обществена отговорност и неимоверни усилия в провеждането на продължителен засилен епидемиологичен надзор, профилактика и здравен контрол с цел ограничаване на заболяването от COVID-19, както и спазване на въвежданите противоепидемични мерки на територията на страната. С готовност се отзоваваме на всяко едно предизвикателство в тези трудни времена и въпреки че сме на предела на силите си, продължаваме да сме винаги „на първа линия“ и основния ни приоритет да бъде „Опазване здравето и живота на българските граждани“.

Въпреки високите оценки, които получаваме от МЗ и другите отговорни институции за извършваната от нас дейност, нашият труд отново остана недооценен. Отново бяхме забравени, когато става въпрос за работни заплати, не ни бе отговорено на нашите писмено отправени към МЗ искания за достойни възнаграждения.

През 2022 г. служителите в РЗИ не получихме никакво увеличение на работните заплати, за разлика от други държавни структури, които получиха поне по 20 процента увеличение, неглижиране, което при тези галопиращи цени поставя нас и семействата ни пред сериозни изпитания, тъй като основните ни заплати са едни от най-ниските в системата на държавната администрация и в бюджетната сфера.

Ето защо се присъединяваме към протестите на служителите от РЗИ в страната и към техните искания за незабавно увеличение на основните трудови възнаграждения.

Приложение: Списък с имена и подписи на 52 служители в РЗИ – Кюстендил.

С уважение:

Служителите на РЗИ – Кюстендил
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here