Редица арести при СПО „Антидрога“ в Пиринско

Снимката е илюстрована

Акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

На 29.09.2022 г. в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността „Балабан“, землище на с. Чурилово, общ. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич са открити засадени около 25 тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Тяхното общо тегло е около 237,5 килограма.

По случая е образувано досъдебно производство.

В обедните часове на 29.09.2022 г. в района на пешеходен подлез в централната градска част на Благоевград, криминалисти при ОДМВР-Благоевград са задържали двама мъже на 34 и 51 години от града. При извършената им проверка, у 34-годишния е открито около 0,10 грама наркотично вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на хероин. В хода на работата по случая е установено, че то му е било разпространено от 51-годишния мъж. За случая е уведомена ОП-Благоевград.

Образувано е досъдебно производство.

Около 21:30 часа на 29.09.2022 г. в района на ул. „Македония“ в гр. Якоруда, от полицейски служители на РУ-Разлог са проверени 18 годишен от с. Черна места, 25-годишен от същото село и 31-годишен от гр. Якоруда. У 25-годишният са намерени и иззети около 2,1 грама хероин и около 2,9 грама канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

Образувано е досъдебно производство.

Също вчера около 12:00 часа на ул. „Иван Михайлов“ в Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е спрян лек автомобил „Алфа Ромео“ с 37-годишен водач от града. В автомобила е открито около 6 грама наркотично вещество, реагиращо положително на амфетамин, а с техническо средство е установено, че мъжът шофира след употреба на наркотични вещества. В хода на работата по случая е проверено и обитаваното от него жилище в града, като е намерено и иззето около 12,4 грама наркотично вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на амфетамин.

37-годишният е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

Работата продължава.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here