РП- Самоков привлече към наказателна отговорност и задържа водач, незаконно транспортирал мигранти по АМ „Тракия“

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, се водят действия по разследване по досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 и по чл. 270, ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е установено, че около 04,20 ч. на 28.09.2022 г. полицейските служители получили сигнал за автомобил, превозващ мигранти в нарушение на закона.

Превозното средство, м. „Ивеко“, било установено при преминаване с висока скорост в района на тунел „Траянови врата“. Водачът не спрял за извършване проверка, въпреки пуснатите звуков и светлинен сигнал на автомобила на органа на реда.

Шофирайки по направление към София, той изскочил в движение от колата и побягнал. Бил настигнат от полицаите. Оказал съпротива при задържането му и не изпълнил устното им разпореждане да спре.

Междувременно изоставеният от него автомобил се ударил в мантинелата.

В него са били открити 23 лица от мъжки пол. Чуждестранните граждани от Афганистан без документи за самоличност били заключени в товарния отсек на превозното средство.

Самоличността на водача е установена – 26-годишният С.И. от гр. Бургас.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е привлечен в качеството на обвиняем за извършените от него престъпни деяния – противозаконно подпомагане на чужденци с цел имотна облага да преминават през територията на страната, осуетяване на полицейска проверка и оказване на съпротива на органа на реда.

Обвиняемият С.И. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here