Скандал! Съветниците отказаха щерката на пръв приятел на Т. Живков да стане почетен гражданин на Самоков

Мая Христева отказа да покаже кой се е подписал под предложението за почетен гражданин.

Общинските съветници в Самоков отказаха да дадат званието „почетен гражданин“ на проф. Аксиния Добрева Джурова. Местните парламентаристи се питаха кой е предложил проф. Джурова за високото отличие, коментираха, че не са получили документ, от който да се види на кого предложението. Наш екип поиска справката от председателя на ОбС Мая Христева, но тя отказа да я покаже.

Стана ясно, че проф. Джурова е дъщеря на печално известния генерал Добри Джуров, който в продължение на дълги години се разпореждаше в БНА. Той беше известен като личен приятел на Тодор Живков. Преди години Джурова успя да приватизира една от къщите в Самоков, които са в защитения списък по Закона за културното наследство. Докладната записка бе внесена от кмета Владимир Георгиев с мотива „за изключителните й заслуги към община Самоков за развитието на културата, културните институции в Общината и обществения живот.

Нито един съветник не беше наясно какви точно са тези заслуги. „Лично я познавам, но и не знам какви точно заслуги има за града. Ако излезем от тази зала и попитаме десет човека, съм убеден, че нито един няма да каже, че я познава. Нека гласуваме по съвест, но моето усещане е, че това звание девалвира.”, заяви д-р Димитър Панев.

Съветникът Г. Шуманов коментира, че не познава Аксиния Джурова. „Проверих в интернет, оказа се, че Джурова е сътрудничила на Разузнавателното управление на ГЩ на БНА (РУМНО). В качеството ѝ на секретен сътрудник, псевдонимът ѝ е бил „Анна.”, каза Шуманов. Предложението беше подложено на гласуване и отхвърлено от съветниците, които обаче дадоха съгласие за отличаването с „почетен знак златен” на Община Самоков на инж. Дишо Аличков – дългогодишен строителен специалист. По молба на Марио Матиканов, национален състезател по ски бягане на към СК „Александър Логистикс“, беше отпуснати 1000 лв. за закупуване на ролкови ски, във връзка с класирания на световно ниво.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Защо си криеш физиономията-покажи се
    Това какво е:“…Стана ясно, че проф. Джурова е дъщеря на печално известния генерал Добри Джуров, който в продължение на дълги години се разпореждаше в БНА. Той беше известен като личен приятел на Тодор Живков. и т.н.“
    Щом ти не знаеш коя е проф.Джурова, защо си седнала да драскаш?!
    Смучеш от мръсните си пръсти и за да си угодна някому си готова да плюеш и лижеш
    Жалка си и безлична като на снимката

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here