Мулетаров: Преди 2 седмици дадох Н. Чалъков и „Лопушна  Енерджи“ ООД за източени 421 422,81лв., заплатите на 10-те членове на Борда са по 1 500 лв. в „Напоителни системи“

Александър Мулетаров, изпълнителен директор на централата

Ден след като беше освободен от длъжност на основание чл. 232а от ТЗ като изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД , Николай Чалъков се е възползвал от електронния си подпис извърши плащане от сметката на дружеството в размер на 421 422,81лв. в полза на „Лопушна  Енерджи“ ООД., преди две седмици предадохме всички документи в Апелативна прокуратура и Национална следствена служба, съобщиха изпълнителният директрор Александър Мулетаров и уточни, че  задължението на дружеството е било предмет на съдебен процес. Чалъков е бил освободен от дружеството, но банките елиминират електрония подпис едва след отписването на лицето от Търговския регистър, а процедурата може да отнеме месеци. Уволненият изпълнителен директор е освободен от длъжност, но за злоупотреба с печат носи наказателна отговорност, дори да има предварително изпълнение на решението на съда, категорични са юристи. С решение №258/18.04.2022 г. Апелативен съд  София е потвърдил решение № 261333/23.09.2021 г. по ТД № 1299/2020 г. и е предоставена възможност решението да се обжалва пред ВКС в едномесечен срок от връчването на препис на страните. Вместо да защити дружеството и да продължи процеса, Николай Чалъков не подава Касационна жалба до ВКС и пропуска предоставеният му срок. По този начин той  признава решението на САС и определеното в него задължение на дружеството в размер на 2 095 757,90лв. представляваща главница, 638 624 лв. мораторна лихва за периода на забавата и 109 375,27лв. разноски по делото пред  СГС и още 1000 лв. разноски пред въззивната инстанция. По този начин  дружеството вече няма право на защита, просто се задължава да плати тези пари. Уволненият вече изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД си позволява лукса да извърши плащане в полза на този кредитор ден след като вече е уволнен, разкри още Мулетаров днес пред кореспондент на 4ВЛАСТ и добави: На практика тези средства в размер на 421 422,81 лв са присвоени  от сметката на дружеството от лице нямащо представителна власт и предоставени на трето лице, в случая „Лопушна  Енерджи“ ООД. по всяка вероятност Николай Чалъков носи наказателна отговорност, това ще прецени следствието. Сметките на дружеството не са запорирани от никоя частна фирма, имаше запор за трудови злополуки, но аз ги изплатих. – каза Мулетаров.

Той опроверга слуховете, че новите членове на Борда на директорите са със заплати по 10 000 лв. на месец. „Заплатите са от порядъка на 1500 лв.- 1700 лв. на член на Борда, а съм и изпълнителен директор и за половината на месец август получих 1 100 лв заплата, като съм и директор, и член на Борда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here