Шатрата на ГЕРБ-СДС на обиколка в Пиринско: Губим туристи и инвеститори заради забавянето на АМ „Струма“, 1 багер стои като паметник при свлачището 

Областната информационна шатра на ГЕРБ-СДС продължава обиколката си в Благоевградска област. Десетки хора от Гоце Делчев, Разлог, Банско, Якоруда, Хаджидимово и Сандански имаха възможност да разговарят с кандидатите за народни представители на коалицията и да поставят пред тях своите проблеми. „Хората са притеснени от високите цени на стоките, галопиращата инфлация и как ще се справят през зимата”, обобщиха кандидатите за народни представители. Те подчертаха, че в програмата на ГЕРБ-СДС има конкретни спешни мерки, които ще доведат до намаляване на инфлацията до края на годината и спад с до 1 лев на цената на горивата. Кандидат-депутатите обявиха пред жителите на областта, че коалицията предвижда, ако получи подкрепата на избирателите, да продължи компенсациите за бизнеса, публичните институции и земеделски производители за цените на електрическата енергия и природния газ.

В Сандански хората поставиха въпроса за бъдещето на автомагистрала „Струма” и недоумяваха защо, след като тунел „Железница” е готов, не е пуснат.

„Забавянето на АМ „Струма” сериозно ощетява нашия регион. Участъкът Кресна – Благоевград е едно препятствие, което спира голям брой посетители, туристи и инвеститори. Те избират други дестинации, а ние губим не само пари, но и популярност. И тези дни бях на тунела при Железница, а при прословутото свлачище имаше един единствен багер, който дори не работеше. И не само днес. Така е от месеци”, обясни Георги Георгиев, кандидат за народен представител от Сандански под №4 в листата.

Той припомни, че в последния си час на длъжност министърът на екологията отмени АМ „Струма” да минава през Кресненското дефиле и че има голяма вероятност България да връща на Брюксел всичките 1.6 млрд. евро, получени за строителството на важния трансграничен коридор.

„За нас от ГЕРБ строителството на АМ „Струма” продължава да е основен приоритет, защото знаем колко важен е този обект за развитието на областта”, категорични са кандидатите за народни представители на коалицията.

Заедно с тях на срещите с жителите на Благоевградска област се включиха областният координатор и евродепутат Андрей Новаков, областното ръководство Даниела Савеклиева и Бисер Михайлов, евродепутатът Асим Адемов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here