Радослава Чеканска, №4, ГЕРБ- СДС: Готови сме с програма за 60 000 младежи, които след завършване на училище и/или университет да останат да работят в България за период от 12 месеца!

В готовност сме за младежите да бъде разработена програма „60/40“ за 60 000 младежи, които след завършване на училище и/или университет да останат да работят в България за период от 12 месеца. Като държавата да поеме 60% от осигурителният им доход, а след изтичане на този период, работодателят да има задължение да запази заетостта за период от 12 месеца.Това  обяви при срещите си днес бившият депутат и настоящ кандидат за парламента под №104 в листата на ГЕРБ- СДС за Кюстендилска област Радослава Чеканска. За да привлекат повече избиратели, зам. кметът Крум Милев и колежката му от Сапарева баня Емилия Елчинова, бизнесдамата Гичка Михайлова прибегнаха и към по-нетрадиционни методи за увеличаване на подкрепата си за местния вот. Те създадоха отлично настроение като подаряваха освен  типичните флаери, плакати, химикалки и бонбони, те включиха в агитацията си тениски.

„На Радослава Чеканска може да се разчита! Всички ще гласуваме с №104. Тя е в основата на проектите, с киото бяха ремонтирани училища в Дупница и Сапарева баня, тя съдейства за рехабилитацията на уличната мрежа, какво повече?! Ради заслужава да бъде отново в парламента и отново да лобира за Дупница. Нека да не се чудим коя партия да избере, а да изберем Радослава Чеканска, в нейно лице Дупница има шанс, а не в лицето на партия с непознати хора за храда ни.“ – увериха част от дамите.

„По отношение на пенсионната система предвиждаме плавно увеличаване на изискуемите възраст и стаж за придобиване право на пенсия, годишно осъвременяване на пенсиите, преразглеждане на режима на пенсиониране на т.нар. „категорийни работници“ и повишаване на адекватността на пенсиите, несвързани с трудова дейност.“- уточни Чеканска, която е педагог по образование.

Според Радослава Чеканска средствата за образование трябва да бъдат повишени до 5 на сто от БВП на страната. Учителските заплати да са на ниво 125% от средната за страната. Предвижда се разширяване на програмата „Бизнесът преподава“, бюджетно финансиране на ученически практики, както и реализиране на програма за финансиране на ученически пътувания по списък с национални и регионални туристически маршрути.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here