Зам.-кметът И. Гюров: С пари от туристическия данък купуваме еко бусчета за туристите и жителите на Разлог

„Събраните приходи от туристически данък и такси ще вложим в подобряване на инфраструктурата и реклама на туристическите услуги в региона. Също така възнамеряваме да обособим „малки линии“, обслужвани от еко- бусчета, за удобство както на жителите на община Разлог, така и на туристите, които отсядат в хотелите.“, заяви кметът на Разлог Иван Гюров на Общо събрание на членовете на сдружението на „Хотелска асоциация разложка долина“. На форума зам.-кметът връчи лично поздравителен адрес на Явор Капитанов, управител на местен хотел, спечелил първо място в категория „Иновативен СПА хотел“, нареждайки се сред редица предпочитани хотели в Европа. Гюров пожела още много професионални успехи на целия екип на хотела не само европейско, но и световно признание в сферата на туризма.
На срещата между представителите на сдружението бе обсъдено развитието на туризма в региона на община Разлог, както и теми, свързани с местните данъци и такси, ВиК услуги и др.
Хотелиерите споделиха наблюденията си върху чуждестранни практики за управление на балнео и спа центрове и модели за осигуряване на по-добро качество и развитие на туристическите услуги.
Заедно с Община Разлог всички изразиха желанието за изграждане на пешеходна алея, с разположени в близост магазинчета, атракционни и други развлечения.
Следващата среща на сдружението, на която се очаква да присъстват повече хотелиери от окръга, ще се проведе през ноември. На предстоящата Община Разлог очаква предложения от участниците относно надграждане инфраструктурата в общината, която ще е в полза за повишаване нивото на туристически услуги.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here