Д-р Ст. Гълъбов, Справедлива България: Спешно намалява не ДДС за хляб и лекарства, безплатен здравен пакет, инвентаризация на сделките от Прехода

Д-р Стойчо Гълъбов

„Трябва да изрежем корупцията, разделението, несправедливостта при разпределянето на обществените ресурси. Имаме разработена стратегия за
за социо – демографско възраждане на България, която трябва спешно да влезе в действие, за да се постигнат свобода, справедливост, солидарност и равенство в България. Заложили сме мерки в подкрепа на младите семейства при отглеждането на деца, намаляване на ДДС за хляб и лекарства, енергийна помощ за домакинствата, безплатен здравен пакет, връщането на прогресивния данък за високите доходи“. Това заяви хирургът д-р Стойчо Гълъбов, който е водач на листата на „Справедлива България“ в област Кюстендил и е под № 3 сред кандидат- депутатите за София област на партията, която е под №6 в бюлетината.

Д-р Гълъбов е дългогодишен зам.- председател на „Справедлива България“ на национално ниво, има над 20 години опит като общински съветник в ОбС-Самоков. От десетилетия работи като началник на хирургично отделение в Самоков, а местните, и не само, го наричат Светилото на хирургията. Поддръжник е на лявоцентристките принципи в политиката и е категоричен, че завои не прави.
„Убеден съм, че принципите, които следваме от „Справедлива България“, са верният ход за излизането от кризите, които държат в плен страната ни. Реших да поема отговорност пред хората и да участвам в изборите, ако ни гласувате доверие, ще се борим за тяхното осъществяване, повярвайте, това е пътят пред нас. Социалдемокрацията е бъдещето на България! Нашата идеология почива на зачитането на националния интерес и правото на достоен живот на всеки българин. На фона на несигурното време, в което живеем искаме да осъществим общобългарската платформа, която сме нарекли „България – Зона на мира“, заяви д-р Стойчо Гълъбов. Коалицията държи позиция за национален неутралитет, за мирно и справедливо решаване на национални проблеми и сложните международни противоречия. Ценност №1 е зачитането на националния интерес.

Д-р Стойчо Гълъбов, вляво, заедно със сина си Ивайло Гълъбов, който също работи като хирург в болницата в Самоков.

Сред основните задачи в програмата на партията е „инвентаризация“ на Прехода. „Трябва да се прегледат реализираните приватизационни сделки и концесии и да се анулират тези, при които условията на договорите не са били спазени. Настояваме за незабавно въвеждане на прогресивен данък върху доходите над определено ниво на физическите лица и освобождаване на минималните трудови възнаграждения от данъчна тежест. Пенсии и заплати трябва да се актуализират в зависимост от равнището на инфлация. Да се установи баланс между преки и косвени данъци, като делът на косвените се намали, а на преките се повиши. Въвеждане на диференциран ДДС за лекарства, медицински консумативи, хляб и др.“, изрежда д-р Гълъбов.
В списъка е също формиране на иновационна платформа на развитие на българските общество и икономика – промишленост и селско стопанство чрез диференцирани данъчни, митнически, инвестиционни, административни, информационни и прочее политики и мероприятия. Неоиндустриализация на високотехнологична основа с ориентация към иновативни решения в продуктов, технологичен, организационен и социален план с широко участие и въвличане на БАН и българските университети; Особено внимание върху селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост с акцент на производство на продукти с висока степен на добавена стойност. „Всичко това цели да се осигури поминъкът в малки населени места и райони, застрашени от обезлюдяване. В частност за това трябва да помогне изграждането на фонд за финансиране на принципа на публично-частно партньорство на проекти, предлагащи трудова заетост. Настояваме и за възстановяване на държавния контрол върху естествените монополи.
В социалната сфера сме предвидили мерки в подкрепа на младите семейства, което да им даде сигурност при отглеждането на децата. Част от тях да са данъчни и кредитни облекчения за семействата и безлихвено или нисколихвено жилищно кредитиране.
Нужно е и преустройство на здравната система. Да се създаде безплатен пакет здравни услуги, свързан с профилактиката на болестни състояния, причиняващи най-многобройни случаи на ранна смъртност, безплатна медицинска помощ за децата и юношите до 16- годишна възраст, държавата да поеме 50% от здравните разходи на лицата над 65 години и други. Осигуряване от страна на държавата на месечен доход на дете с увреждане равен на 120% от минималната заплата за страната. Високи социални пенсии за хората с тежки увреждания и достойно социално осигуряване на всички социално уязвими групи. Индексиране на доходите на всички работещи в бюджетната сфера като това повишение не е свързано с редица неизпълними реформи и съкращения. Енергийните помощи за домакинствата. Поради изключително високата цена на енергийните ресурси очакваме тежка зима, с месечни сметки, които сериозно да разклатят финансовата стабилност на българските семейства. Това трябва да е основната грижа на новото правителство.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Не си в час докторе .На всичко,на което се намали ДДС-то ,не е намалена цената .
    Гледайте си медицината и не се занимавайте с глупости .
    Изказвайте се по теми ,по които сте компетентен, по тази не сте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here