Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ в помощ на бедстващите хора в Карловско

Екип от 6 души – трима мъже и три жени, част от състава на Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ бяха командировани със заповед на кмета на община Благоевград Илко Стоянов и се включиха активно в помощ на бедстващите хора в Карловско.
Оборудвани със специализирана техника, те участваха в отводняване на обществени сгради, приземни помещения, помощни пристройки, засегнати от наводненията в селата Богдан и Каравелово. Доброволците допринесоха и за разчистване на дворни пространства и речни корита от сухи клони и паднали дървета.
На терен имаше и парамедик, с 4-та квалификационна степен, от състава на доброволното формирование, който неколкократно оказа помощ на нуждаещи се хора, при леки и неживотозастрашаващи ситуации.
Действията на доброволците от Благоевград бяха изцяло координирани със сформирания Кризисен щаб в община Карлово.
„Щетите от наводненията в района са огромни, хората са силно притеснени и вероятно ще е необходимо много време, за да се нормализира обстановката на място. Помощта на всеки един човек в такъв момент е от изключително значение. Удовлетворени сме, че успяхме да допринесем за справяне със създалите се обстоятелства. Разбира се, това нямаше да е възможно, ако нямахме подкрепата на Община Благоевград, в лицето на кмета Илко Стоянов, защото откровено мога да кажа, че в последната година Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ получава абсолютно съдействие – нещо, което от момента на създаване на ДФ липсваше“, коментира Явор Хаджиев, ръководител на доброволното формированието.
През последната година Община Благоевград предостави на доброволците сграда от сградния фонд на Община Благоевград за нуждите на Доброволното Формирование, допълнителна специализирана техника и защитно облекло.
Доброволно формирование за реакция при бедствия и аварии, и ликвидиране на последствията от тях „Георги Измирлиев – Македончето“ при Община Благоевград е основано през 2015 г. Към момента в него членуват 12 мъже и 4 жени. Периодично се обявяват кампании за набиране на нови доброволци, които следва да отговарят на определени изисквания и да преминат курс на обучение. Желаещите да бъдат част от състава на ДФ към Община Благоевград могат да получат повече информация на тел.: 087 739 7787.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here