Започнаха аварийно-възстановителни и укрепителни дейности на пътя от Петрич за х. „Беласица“. Пътят се затваря за движение на МПС

Започна изпълнението на мероприятията за укрепване на пътя от Петрич за хижа „Беласица”, разрушен и компрометиран след обилните валежи довели до свличане на земни маси върху пътя от прилежащите скатове и свличане на пътното трасе на отделни участъци.
Дейностите са насочени към осигуряване на безопасността за всички, ползващи този маршрут в планина Беласица. За целта ще бъдат изградени укрепителни съоръжения и водостоци – подпорни стени за укрепване трасето на пътя в най-належащите и опасни участъци и водостоци за отвеждане на водите от дерета причинили отнасяне на пътното платно.
Цялата необходима документация е съгласувана и с РИОСВ – Благоевград, предвид факта, че се навлиза в територията на ПП „Беласица“ със статут „защитена“.
Малката ширина на пътното платно и получилите се пропадания ще доведат до затваряне на пътя за движение на МПС в периода на изпълнение на строителството на подобектите.
Строител на обекта е „МОНОЛИТ-21 – АНДОНОВ И ЗАХОВ” ООД.
Призоваваме за разбиране и отговорност в дните, когато ще бъде затворен за движение на МПС пътят към хижа „Беласица“.
Община Петрич ще Ви информира своевременно кога ще бъде пуснато движението, ще бъдат поставяни и информационни табели в началото на пътя!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here