Кристиян Шкварек: Смазваща победа за консервативния блок на изборите в Италия вчера!

Смазваща победа за консервативния блок на изборите в Италия вчера!
Италия – третата по размер икономика на континента, се присъединява към заформящия се консервативен лагер от държави, редом до Унгария на Орбан и Полша на Качински.
Страната ще има първата в историята си жена премиер в лицето на Джорджия Мелони, която имам удоволствието да познавам лично, тъй като е президент на Партията на Европейските Консерватори и Реформисти (ЕКР), на чиято група в ЕП съм официален представител за България от 2019-та.
„Шефката“ ми, казано шеговито, се яви на тези избори със слогана „Dio, Patria, famiglia!“ – „Бог, родина, семейство!“ – трите стълба на Европейския Консерватизъм, който „Италианските братя“ и ЕКР изповядваме.
Нейната платформа бе отрицание на всичко, което унищожава Европа – постмодернизма, масовата миграция, консумеризма, ЛГБТ идеологията, разпада на семействата и възхода на бездушния, арогантен индивидуализъм.
Консервативната вълна на континента е реалност и трудно може да бъде спряна. Както предричам от 2019-та насам – в Европа назрява челен сблъсък между Неолибералното и Консервативното. Между локалното и глобалното. Между любовта – към родина, семейство, история от една страна, и омразата, която все по-отровно струи от блюстителите на „прогреса“.
Ерата на неоспорвания либерален ред приключва. Политическите разделения на миналото ще бъдат отнесени от тази вълна. На всяка европейска, както и на всяка българска партия, ще ѝ се наложи да заеме ясна позиция в конфликта по ключовите за бъдещето на цивилизацията ни въпроси.

Фейсбук: Кристиян Шкварек
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here