Мая поведе автошествие срещу високите цени на горивата: Промяната подреди своите приятелски фирми във веригите за доставки, така бензинът скочи над 3 лева!

Толупчо с Кирчо и Кокорчо също бяха на протеста.

Протест срещу високите сметки за парно и непосилно високите изравнителни сметки се проведе пред Топлофикация София. Демонстрацията беше организирана от гражданската платформа „Изправи се България“. Според лидера ѝ Мая Манолова изравнителните сметки за парно са като судоку, което хората трябва да решават, за да разберат как са окрадени. По думите на Манолова първото и най-важно решение, което предлага на енергийния министър, е дружеството да стане държавна собственост по схемата дълг срещу собственост. В ръководството му да влязат експерти, а не „партийни калинки“, които да се заемат с оздравяване на „Топлофикация – София“. На второ място, на хората които плащат над 10% от доходите си за енергия и на практика влизат в категорията енергийно бедни, държавата да поеме остатъка на парно, ток, газ и вода. Манолова призова енергийния министър да им направи проверка на топлинните счетоводители и тези, които не отговарят на условията да бъдат дерегистрирани. Екипът на Изправи се България организира и проведе протестно автошествие в София днес, което стартира от централата на Лукойл, премина през “Триъгълника на властта”, площада пред Парламента, по бул. Цариградско шосе и бул. Ал. Малинов и накрая финишира пред Народното събрание с традиционно българско хоро. Поводът за протестната акция са високите цени на горивата и спекулативно завишената цена с 1 лв. върху бензина и дизела. Част от кампанията „Антиспекула“ на формацията е въвеждане на таван на цените на горивата – до 2.50 лв. за литър

„Това автошествие нямаше да бъде необходимо, ако корупцията в горивата не беше факт, нямаше да бъде необходимо, ако предходния модел не се беше превърнал в модела Василев и Петков“ – каза лидерът на Изправи се България, Мая Манолова.„Нямаше да е необходимо да правим това шествие, ако промяната не се беше превърнала в подмяна и не беше подредила своите приятелски фирми във веригите за доставки, така бензинът скочи над 3 лева“ – заяви Манолова по време на протеста.

В шествието на Изправи се България се включи и карикатурния образ, който от формацията използваха в предходните кампании “Тулупчо” – който носеше куклите “Кирчо и Кокорчо”, за да покаже, че порочните модели в управлението не са разградени, а се повтаряха и от кабинета на “промяната”.

В шествието взеха участие десетки автомобили, като немалка част от тях се включваха поетапно по време на пътуването.

Мая Манолова и Цветан Цветанов, който е №8 в листата за Кюстендилска област поведоха протеста срещу високите цени на горивата.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here