Костадинов: Ради Чеканска ще събере повече преференции от Михаела Крумова! ГЕРБ в Дупница е изборна машина.

Дългогодишната служителка на „Позитано“ 20 Вяра Тодева /с белия костюм/, Камен богданов и Кирил Петков с рода и екип от София на площад „Свобода“

„Онзи ден Киро беше в Дупница. Сега пак е просто Киро. Мислех да отида да се видим. Все пак, знаем се от 2017г. Той още беше в ДаБг. Но, пусто да остане, много журналисти. И после пак да обяснявам как се казва брат ми. Нищо, в понеделник ще идва Никола Минчев. Казвал ли съм ви, че баща му е роден и израсъл в Дупница? Завършил е гимназията, бабата на Никола живееше на Адвокатската улица, спомина се преди няколко години. Никола Минчев – момче дупничанче! Ако и с Киро да стъпиха тук, докато бяха на власт. Но от тук е и бабата на Лорер, и бащата на енергийният им депутат Рибарски, въобще – Дупница – Родината на ПП! Апропо, Асенчо няма нищо общо.

Това написа председателят на общинския съвет Костадин Костадонов, който направи анализ на хода на предизборната кампания. Костадинов е безкритичен, нещо повече, Той „гали с перо“ ключовите играчи.
„ГЕРБ?! Моите хора! Терзийски води старата дружина. Допълнена с Ради Чеканска, бившият ни депутат. Няма СДС. Но, казвал съм ви – за СДС или добро, или нищо. Като за… Ясно е, министъра влиза. Въпросът е, Чеканска ще измести ли Михаела Крумова от второто място? Сиреч, кой щаб е по-добър – в Дупница или в Кюстендил? А Бойко гледа тези работи! Уважавам Михаела, опитна е, но чувствата са си чувства – Ради ще събере повече преференции. ГЕРБ в Дупница е изборна машина. Няколко думи за Дани Александров, другият кандидат в листата – уважавам това момче. Както харесвам всеки успял спортист. А Дани е повече от успял. Но, в политиката си има правила и процеси. Сигурен съм, че един ден ще му дойде времето. И този ден не е далеч. Просто трябва труд и борба. Борба ли казах?
Генерал Атанас Атанасов с водача на листата Николай Табаков търсят симпатизанти по главната улица на Дупница, но не намериха нито един.
В ДБ интересни неща. Оставям настрана, назад, встрани, в ъгъла „водача“ им. Оня, „оПщественика“, с „паметника“. Дето всъщност си е обикновен конформист. Обаче, сложили в листата мой приятел! При това, приятел и колега от повече от 20 години. Казва се Крум Стоилов. Крумчо е от Благоевград, има го и в тамошната листа. Ей, казвам ви, да не беше оня, водача – хитрец, щях да гласувам за Крумчо. Супер специалист в медицинската техника, перфектен медицински физик, доскоро международен съдия по футбол. Само мюфтия не е! Как го излъгаха тея идиоти да влезе в листата, не знам. Искрено му желая успех… в Благоевград. Крумчо, рекламата е факт, чакам онези неща…
Вече екс министър Гроздан Караджов и Снежана Траянски не направиха нищо за Кюстендилска област, Траянска прибра за 8 месеца над 80 000 лв. от Народното събрание, а за Караджов се носят легенди за имотното му състояние. Ние си ги избрахме, ако ни е, пишат на редакционните линни възмутени граждани на областа.
За ИТН. Сигурен съм, че ако сега бяхме декември 21година, Снежка Траянска щеше да ме послуша. На това му викат „втория акъл“. Но тогава Снежка беше решила, че сама ще открива топлата вода. И сега ВиК –тата в Дупница и в Кюстендил са с по-няколко стотин хиляди лева задължения. И скоро ще загинат. Кюстендилци платиха и няколко милиона за отпадъците. Взеха ги назаем. Но това е друга тема. Та, много е вероятно Снежка пак да влезе в парламента. Ако вярваме на социолозите. Но аз не им вярвам. И ако влезе, дано си е взела поуките. „ Sic transit Gloria mundi“, казват древните. А има и филм – „Тя танцува само едно лято“. Въпреки всичко, не мога да не призная, че Траянска беше активен депутат. Липсваше й сериозна партия. Желая й успех.
Добро впечатление ми правят и в ДПС. В предното събрания сегашният им водач тук, Несторов, бе депутат от Перник. Въпреки това се интересуваше от нашата област. Сега с него е и Златарска. Активни са, търсят проблемите и решенията. Това винаги е градивно. И полезно.
Дългогодишният депутат на Дупница д-р Иван Ибришимов пожела на водача Бойко Клечков да спечели два мандата и предупреди, че силите между БСП, ГЕРБ и ИТН са изравнени миналата година, сега хората се чудят дали БСП ще спечели и един мандат, не харесват Клечков.
БСП? Клечков? Нье! Но нещо ми липсва? Някой? Не, не е Ибришимов. Той е готин. Нещо тъмно е. Защо ми убягва?
Разбира се, Дангов! Ето какво липсва. Защо Първан не е в листата, другари? Защо? Къде са другарите от Рила да го номинират? Защо от Бобов дол вдигате Валери, а не Първан? Защо, защо, защо? Защото сте маскари, ей затова. Неблагодарници, Първане. Ти трябваше да си водач, книголюбецо. Казвах ли ти да не говориш, че ДПС са най-добрата партия? Казвах ти. А ето, някой е казал и на каката. Затова – при мен. В ъгъла, демек. Пак няма да станеш депутат. Както миналите пъти.
Само се чудя, сега за кого ще гласуват червените баби в Дупница?
За Дангов мога да пиша много. Но, ще спра до тук. Паднал човек не се …“
лед една седмица са изборите. Сиреч, на финалната линия на кампанията сме. Играта загрубя, дилърите се раздвижиха, водачите започва все повече да им пари под лъжичката…
Какво видяхме? Още малко от същото – тоест, пак същите мантри, същите заклинания, същите обещания. И пак същата липса на идеи, на политики, на разумни предложения и най-вече – липса на законодателни решения. Защото политиката, уважаеми, означава да пишеш и променяш закони. Наредби. Правилници. Означава стратегии и планове. А тук – „Аз съм майка на две деца, аз съм баща на три, искам…“. Не и не! Трябва ясна, реалистична и бързоизпълнима законодателна промяна.
Преди дни прочетох разказа за Парламента на Депутата Христо. А не след дълго и новата му песен. Депутата Христо умело шаржира живота в Народното събрание и собственото му участие. „Някакъв говори нещо от трибуната, а аз умирам от скука и следя някаква муха…“. Същевременно, цяла България разбра, че си дарявал заплатата на няколко деца от домове. Как помогнал на едно момиче. И т.н. Аплодисментите бяха неистови.
И се размислих. Пък взех, че му написах едно писмо. Вижте го:
„Уважаеми Депутат Христо Хазарта, с интерес прочетох Вашите намерения да помагате за развитието на образованието и културата, ако станете депутат. Които обявихте в предизборната кампания през 2021г. И с още по-голям интерес очаквах да ги реализирате.
Това, което разбрах днес е, че си дарявате заплатата на деца от домове. Сега ги наричат Центрове за настаняване от семеен тип, но да не издребняваме. Както и че ще срещнете едно детенце с любимият му певец, ако се научи да пише.
Всичко това е много хубаво и прекрасно. Но аз си мисля, че трябваше да се съсредоточите в цялостните проблеми на образованието. Което затъва със страшни темпове, докато Вие следите мухите в Събранието. От вашата партия обещаха промени, но Промяна няма. Само в цената на газа за училищата има.
Но друг, по-тежък проблем ме терзае тези дни. Проблемът с непълнолетни и малолетни в нощни заведения. Вероятно и на концерти на рап изпълнители след 22,00 часа.
Депутате Христо, ТИ можеш да поправиш това. Трябва просто да предложиш промяна в Закона за защита на детето. Да отпадне вратичката, че малолетни могат да посещават питейни заведения след 22,00 часа ако са с придружител. И децата пишат едни декларации – с каката, с чичкото от работата на леля, с понякога напълно непознати.
Можеше също, Депутате Христо, да помолиш вашият министър с имотите, да разпореди ежедевни, строги проверки. С безмилостни актове и наказания. С постоянен и строг контрол.
Можеше да уведомиш Агенция „Закрила на детето“. Можеше РЗИ, че райски газ вече не остана.
Можеше! Промяната в закона е едно изречение.
Делегирани бюджети, външно оценяване, ромска десегрегация, виШо – сигурно ти звуча като оня, дето „говори нещо от трибуната“.
Сложно е, зная. Не е като да обещаеш.
И не, не е виновен само Депутата Христо. Виновни са всички, които решиха, че политиката и управлението са лесна работа. Че „ей го, сега влизам в парламента, раз, два и шат на патката главата“ – Росен Петров.
Бъди здрав, Депутат Христо. Скоро отварят зимните дискотеки“.Вижте видеоканала ни:


7 COMMENTS

  1. Костадинов смешника и палячото на Дупница забавлява хората в социалните мрежи и се радва 🙂 Дебел, първо обясни защо си (платена) прислужница на ГЕРБ и като те изхвърлиха от СДС защо не си член на ГЕРБ? А учителката си я вземи вкъщи ама внимавай да не ядеш бой от жена ти, плужек.

  2. Ех тая Ради Чеканска ще можете ли да си я разделите с Ивкони и Чимев, Коце? Да не изядеш накрая на муро к..о!

  3. Много ни дреме дали кюстендилската слива Михаела или дупнишката даскалка Чеканска щели да имат повече преференции тези дето гласуват за ГЕРБ са прости хора и такива оядени като тоя прасок дето е голем писател по фейсбука

  4. Преди да пише за ДБ и за Табаков , Костадин Костадинов трябва да каже защо предаде синята и демократична идея в Дупница за лични цели и за сребърници от ГЕРБ за строителни обекти? Последният човек в Дупница, който може да търси сметка на другите е Костадинов , той има за много неща да дава сметка и обяснение и се прави на ударен.

  5. Тепам тъпи дебели и черни прасоци с чифтето и един такъв ди прасок гледам пак квичи ела бе да те е… свинска!

  6. Тоя Коце защо не се скрие некъде??? Ще ви кажа защо – защото е масивен 200-килограмов лайномет и просто няма място на Земята, в което да се побере….

  7. Коце,ей лаладжия такъв….не разтягай локуми,а кажи какво правиме с ВиК,и водната асоциация,в която ти нинабута?!Това е главния въпрос,който трябва да се реши в най-скоро време,и то задължително….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here