След две години прекъсване Кочериново отново отбеляза своя празник! Кметът Минков: Да си припомним традициите и да очертаем бъдещите планове

Иван Минков

След 2-годишно прекъсване, заради ковид пандемията, община Кочериново отново отбеляза тържествено своя официален празник. Сред гостите на събитието бяха областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски и зам.- областният управител на Благоевград Слави Христов.


Поздравителни адреси бяха получени от органите на централната власт, от съседни общини, общински съвети и областни администрации.

Стотици жители и гости на рилското градче препълниха централния площад и се забавляваха с богато организираната програма от кмета Иван Минков и Общинската администрация. За празничното настроение на присъстващите се погрижиха: Румяна Попова, Пепи Христозова, Калин Вельов и бразилски танцувален проект “Амазония”, вокална група “Кочерински славей” с ръководител Стойка Германова и талантливите малчугани от детска градина “Ален маг” – Кочериново.

Кметът Иван Минков откри празника и се обърна към съгражданите си и гостите на Кочериново с думите: “От името на Общинска администрация и от мое име приемете най-искрени поздрави по случай празника на град Кочериново! Всяка година, съвместно със стотици гости от региона, се събираме, за да отбележим тържествения ден, да си припомним традициите и да очертаем бъдещите планове.
Изказвам своята благодарност към всички, които с идеите и действията си подкрепиха усилията на община Кочериново за изграждане на нашия град като съвременно и модерно селище.
Нека в спомените си отдадем заслужената почит на нашите съграждани и предци, оставили ярка диря в историята на града и общината.
На всички вас желая да бъдете живи и здрави, нека щастието, успехите и благополучието да бъдат спътник на вашите семейства в бъдещите дни! Весел празник на всички!”.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here