Подариха червена ябълка на Асен Василев в Кюстендил, 4ВЛАСТ: Ябълката е сладка, но не нагарча ли инфлацията?/Видео/

Само двадесетина души се събраха, за да посрещнат доскорошния вицепремиер и министър на икономиката Асен Василев и с хората от Промяната в Кюстендил, въпреки че те дойдоха навръх Празника на плодородието, който предизвиква стълпотворение в града. Камерният състав на публиката не смути Асен Василев и той смело надува балони с обещания за скок на доходите на българите на фона на задушаващата хората инфлация. Той беше посрещнат от активисти на партията с кошница с ябълки. „Кабинетът „Петков- Асенов“ тръгна с „голяма кошница“, пълна с добри намерения и обнадеждаващи обещания, но не стигна далече, заради натрупването на много грешки и несвършена работа. Редно е да го посрещнат с кошница, той пак ще я напълни с празни думи, безброй скандали, кадрови гафове и лекомислени обещания“- коментираха странични наблюдатели.
„Намирате се в една от най- плодородните части на страната, ябълката сигурно ще ви е вкусна, но не негарча ли много инфлацията в страната?“, попита репортер на „4Власт“, а Василев се измъкна с дежурния отговор, че инфлацията е висока в цяла Европа и завъртя старата плоча за увеличението на доходите в последните месеци и обещания за по- социална държава. На въпроса реалистични ли са цените на хляба, петрола и олиото и то при положени, че страната ни е на трето място по износ на слънчогледово олио, а ние плащаме прескъпо за него, Василев с ледено хладнокръвие замаза: „Един производител на олио може да продаде продукцията си в България, може и в Гърция и Унгария. Ако погледнем цените на олиото, в България са се вдигнали значително над 30% а в Европа е 30-35 %, но при нас доходите са по- ниски, защото изоставаме в растежа, даже от Румъния, да не говорим за средно европейските стойности.“, каза Василев и хвърли обещание за минимална заплата от 850 до 900 лв. С оправдания, че не са събрали мнозинство за антикорупционната комисия и че са работили заедно с европейската прокуратура той се заизмъква и от темата с свалянето на главния прокурор Иван Гешев, което смело обещаваха на живот и смърт с кървави протести.
„Не ги ли е слам с провала с БНБ. Коалицията се разтресе в абсурдна конкуренция между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ за шефския пост, а битката бе по-люта и коварна от Троянската война за красивата Елена. В три парламента ИТН се опитваше да наложи своя фаворит Любомир Каримански, а Асен Василев- Петков свои човек. Не успя и това се оказа началото на края на сегашното управление. БНБ има ключова роля в подготовката на България за преминаване от валутен борд към членство в еврозоната. „Промяната“ изобщо не можа да огрее съдебната власт – а реформите тук бяха приоритет №1 в коалиционното споразумение. Акцентът беше много точен – само ефективно правосъдие може да осигури благоприятен климат за всички други ключови битки и промени. „Промяната“ и ДБ дори не си направиха труда търсят обикновено мнозинство, за да прокарат важни реформи, не внесоха ни една попправака в закона, не им вярваме.“ – коментира кюстендилци, които бяха съвсем близо до Асен Василев в центъра на града.Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. На всякъде ,където отиде Асенчо -кокорчо събира само по един файтон хора.
    Вярно ,че има розови очила ,но чак пък толкоз.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here