Мащабна акция в Пернишко! Полиция удари незаконен лихвар, прибраха списъци и пари от магазини

Мащабна полицейска операция се провежда в Перник, проверките са масирани. До момента са образувани две досъдебни производства. От пресцентъра на МВР съобщават, че от търговски обект в Перник е била установена незаконна лихварска дейност. Оттам са иззети списъци, парични средства и дебитна карта. Провеждат се процесуално- следствени действия и на други адреси, свързани с този обект. В друг търговски обект в града  е намерена тетрадка със списъци. Изяснява се дали на длъжниците е предлагано условието за опрощаване на дългове срещу гласуване за  определена партия на предстоящите избори.


Проверени са били над 130 моторни превозни средства, 237 водачи и пътници, извършени са инспекции на 35 питейни и увеселителни заведения.
Съставени са 7 акта и 14 фиша по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и петима души от криминалния контингент.


В складово помещение са открити около 800 литра дизелово гориво, което вече е иззето. Претърсват се и други прилежащи сгради, където е възможно да бъде открито още гориво.

В акцията участват служители на секторите криминална, икономическа, териториална и охранителна полиция, както и експерти  от  НАП, БАБХ, РЗИ и Агенция „Митници“. Операция е по противодействие на престъпността и такива, свързани с политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here