„Първа копка“ в село Петърч на подпорна стена, Т. Младенов: Да се строи здраво!

Днес, 23.09.2022г., се проведе официална церемония „Първа копка“ в село Петърч на строителство на обект „Изграждане на подпорна стена при ОТ 80- ОТ 85, квартал 34 в село Петърч, община Костинброд“
Обектът се намира в близост до центъра на село Петърч. Разполага се на ул. „Еделвайс“ и представлява укрепване на терен с голяма денивелация и уширяване на улицата. Участъкът от улицата, който ще се укрепи е с обща дължина 139 м. и свличането на терена стесняваше улицата, с което застрашава както и живущите, така и всички преминаващи.
Стената ще бъде разположена на уличната регулационна линия и при всички изисквания за безопасност ще осигури едно спокойно преминаване.
Отец Желязко Симонов отслужи водосвет за здраве и успешно строителство на обекта.
На първата копка присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет Костинброд, общински съветници: г-жа Даниела Станкова, г-жа Марияна Кръстанова и г-н Мариян Младенов и служители на ОбА-Костинброд.
Кметът на село Петърч пожела на фирмата-изпълнител безаварийно строителство.
„Да се строи здраво, на твърда основа скала и качествено в срок.“- добави Трайко Младенов.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here