Хр. Терзийски, ГЕРБ: Призът за най- бързо развиваща се СПА дестинация и туризъм е у нас, Кюстендилско е №1!

Броят на къщите и малките хотели за селски туризъм у нас значително се увеличава и това не го дължим на „Промяната“, а на труда на хората и външната политика на Бойко Борисов, една от най- добрите в историята ни. Най-интензивно развитие на селския туризъм у нас е в района на Централен Балкан, а също и в Кюстендилска област, тук е Рилският манастир, тук са манастирите из Бобошево на чудотворецът от Скрито Св. Иван Рилски. Призът за най- бързо развиваща се СПА дестинация получи община Сапарева баня.
Кметът на Сапарева баня Калин Гелев с приза мечта за всяка община. снимка: БГ Туризъм

Кметът Калин Гелев прие отличието на галавечер в курортната община, която от бе домакин на годишния конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА). Над 120 топ хотелиери, експерти и представители на общини си дадоха среща в Сапарева баня. Форумът събра последните трима министри на туризма- настоящият д-р Илин Димитров, както и Христо Проданов и доц. Стела Балтова. Беше съобщено, че от началото на годината до август в Сапарева баня са регистрирани над 31 хил. нощувки. Браво на кмета! Браво на кмета на Рила Георги Кабзималски, а също и на Кочериново Иван Минков, утре в Кочериново ще бъде разкошно, празник на общината с много музика, песни и гости, като винаги. Поздравявам всички кметове и кметски наместници, трудът им не е напразен.

Това обяви водачът на листата на ГЕРБ- СДС Христо Терзийски за Кюстедилска област. Всака сутрин в 8.00 часа той е на линия и пътува от село на село, от град на град за да се срещне с хората по места. Той е категоричен, че патруните полицай трябва да се върнат по селата, къде бяха и да осъществяват превенция и контрол на престъпността. „Хората се чувстват застрашени, тъй като бойко Рашков отмени дежурствата на полицията по селата.

Този край е прекрасен, но това, което не достига е инфраструктурата. Нямаме добри ВиК и електроинсталация. Общините правят каквото може, но явно е недостатъчно.
Неведнъж съм казвал, че близкият контакт с хората от малките населени места в Кюстендилска област е задължителен, ако искаме наистина да бъдем полезни за региона. Не можем да пропуснем и община Рила, Кочериново с многото китни селца, където има уникално съчетание на природни и исторически забележителности. Срещите ни с жителите на Овчарци, Крайници, Бобешино отново го доказаха.
За нашия Кюстендилски край, обаче, има една особеност – за „малки населени места“ можем да говорим само по отношение на територията и броя на жителите им. Защото почти навсякъде има изключително запазена богата културно-историческа традиция – не само като архитектурни паметници, но и като приемственост в родовата памет и фолклорните обичаи. При това не само от регионално, а и от национално и международно значение.
Международният събор „Краище“ в с. Бобешино, който по традиция се проведе на Празника на Независимостта на България, не само е притегателно събитие за посетители от България, Сърбия и Северна Македония, но и важен исторически спомен за трагичната съдба на българите от Западните покрайнини, за семействата, разделени от границите на Ньойския договор, чиито символ – храмът „Св. Йоан Кръстител“, през който е преминавала граничната линия, и днес ни напомня, че в този регион винаги трябва да отстояваме правата на нашите сънародници и да търсим диалог и обединение около общите ни ценности с нашите съседи.“- обобщи Терзийски.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here