Делегация от Света гора, водена от игумена на светогорския манастир „Есфигмен“ посети Областна управа – Перник и се срещна с областния управител Людмил Веселинов.
Една от основните теми, които бяха обсъдени е разработването на Краищенското Светогорие като туристическа дестинация и включването му в интегриран туристически продукт, който да обединява общините от Пернишко. Развитието на културния, поклоннически и събитиен туризъм в областта е една от основните и приоритетни задачи на областния управител Людмил Веселинов.
Гостите запознаха областния управител с уникалното място на Света гора – Атон в Православния свят, както и нейната мисия да въплъщава православното единство и да разкрива в пълнота Евангелската проповед пред целия свят.
В състава на делегацията бяха монаси от манастира „Есфигмен“, старецът на светоторския скит „Св. Георги Скуртос“ йеромонах Теона и монахиня Екатерина, игуменка на манастира „Света Богородица – Достойно Ест“ на о. Евбея.
Делегацията е в България по благословение на Негово Светейшество патриарх Неофит, и ще участва в празника на Църногорския манастир на 24 септември, когато се чества паметта на преп. Силуан Атонски.
Областният управител изрази задоволството си от духовното посещение и проведената среща, като изрази личното си мнение, че в своята дейност политиците трябва да се водят от християнските ценности на взаимопомощ и грижа за ближния.Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here