Площадът на Дупница гръмна с музика и танци за Независимостта, Златарска и Несторов: По-скоро е важно управниците да си вземат поуки от минали грешки или пропуснати възможности

България отбелязва 114 години Независимост. Чествания има в цялата страна. По традиция кулминацията на празника е във Велико Търново, където през 1908 г. с тържествен манифест княз Фердинанд обявява независимостта на България.

Честванията в Дупница започнаха със света литургия в църквата „Свети Георги Победоносец“. Празникът по традиция започва пред Паметника на героите, където се проведе тържествено честване. Кметът инж. Методи Чимев се поздрави с десетки жители игости на града.

В програмата участва и Мъжки хор, духов оркестър, детски състави.

„Днес честваме 114 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден през 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ във Велико Търново, с манифест, княз Фердинанд обявява Независимостта на България и се провъзгласява за владетел на Царство България.
Днес независимостта на България зависи от моралните устои, целите и почтеността на управляващите. 114 години след обявяването на нашата Независимост страната ни може отново да изпадне в зависимост на търговски и политически интереси, защото България е била, е и ще бъде в сърцето на Балканския полуостров, със стратегическо разположение, с божествена природа и възможности за развитие.
Бог да пази България!“- каза кандидатът за депутат от ГЕРБ Даниел Александров от Дупница, който е 02 в листата на ГЕРБ- СДС.

„На днешния ден България официално става суверенна държава със своето пълноправно място на картата на Европа и света. Бъдете здрави, мъдри и единни, за да успеем да съхраним усилията на тогавашните български държавници и да оставим просперираща и независима родина на децата си! ”, каза бизнесдамата Шейхрияр Златарска, която присъства на тържествата, тя е №102 в листата за кандидати за депутати от ДПС.

„Историята никога не се повтаря по същия начин. По-скоро е важно управниците да си вземат поуки от минали грешки или пропуснати възможности. Не трябва да се преувеличава значението на този акт. Нека не забравяме, че това е акт на обявяване на независимост от Османската империя. Някои хора се опитват да внушат, че България е станала изобщо независима. Такива държави няма нито тогава, нито днес”, посочи водачът на листата на ДПС Александър Несторов.

На паметника цветя поднесоха почти всички кандидати за депутати.

Снимки: Радослав Радославов

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here