„Всички телефони на ВиК – Дупница са фалшиви, звъня от 8.00 часа, никой не вдига, в 8. 50 часа бях в дружеството, вратите бяха заключени, нямаше живо пиле. Приземният етаж на къщата ми плува във вода, от 10 часа тече река на улица „Родопи“ №8 водопроводът е спукан, извира вода от тротоара пред къщата, приземеният етаж на къщата ми е наводнен. Тази улица е чисто нова, водопровода не е сменен, а по проект е трябвало да е положен нов, положен е само асфалт и тротоар, подменени 4- 5 години. Това не е първата авария, на 50 м. имаше друга, сега стои дупка, която е чекалирана. В 8.50 часа бях във ВиК, за да съобщя, никой нямаше в дружеството, вратите бяха заключени, аварийният телефон беше изключен. Ще заведа дело срещу общината, имам и застраховка на къщата. На ВиК дежурният телефон беше изключен- нямате връзка с този телефон- 0701 5 94 20! На дежурния телефон в община Дупница в 10.15 часа на телефон 0701 5 92 59 вдигна мъж, който не се представи, но пое ангажимент да предаде сигнала за аварията на дежурен екип, обясни ми, че има друг телефон, но не ми го даде, като преди това звънях многократно, а на ВиК звънях 10 пъти на всички телефони в сайта, общо 10 телефона, никой не ми вдигна. Пред ВиК бях с Форд Фиеста, спрях видях и тръгнах.“ – това съобщи за 4ВЛАСТ Васил Велинов, собственик на наводнената къща.

„Сигналът е приет в 11.00 часа, екипите са в село Джерман, веднага ще тръгнат към ул. Родопи, щом приключат. Ще направя проверка по камерите, дали настина човекът е идвал в 9.00 часа, а вратите са били заключени. Във ВиК има дежурен, а телефоните са отворени денонощно.“

В 11.30 часа екипите на ВиК бяха на ул. Родопи, това стана, след като 4ВЛАСТ се свърза с директора Красимира Иванова, в същият час на телефона 0701 5 94 20 имаше служител на ВиК, който приема обаждания.

„Не е отстранена, там минават много комуникации. Утре сутринта ще  работим, защото трябва да се преклешат кабелите, да дойдат от Арес газ да кажат къде минава тръбата им, кабелната, Интернет и чак тогава да започнем да копаем. Не мога да си позволя в почивен ден да оставим половината град без вода и недей си Боже, без ток. Колегите казаха, че тече по улицата, а Вилинов към къщата, но утре ще проверя.“- каза Красимира Иванова.

 


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here