stoian stoianov
МУСТАФА КАРАДАЙЪ и Д-Р СТОЯН СТОЯНОВ

Бойко Рашков е превърнал полицията в милиция, която да изпълнява незаконни политически поръчки

Има разлика с предизборната кампания от миналата година. Засега не виждам противозаконна държавна намеса в изборите, не виждам да има централни указания за намеса на полицията в изборите. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на среща с наблюдатели от ОССЕ, които са в България, за да следят изборния процес.

Той им разказа за грубата намеса по време на двете предишни изборни кампании, за това как полицията е нахлувала в домовете на възрастни хора, за да ги тормози, да ги кара да клякат и да стават. Как областни управители заедно с полицаи са влизали противозаконно и са давали указания в избирателните секции.

Карадайъ заяви пред наблюдателите, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков е превърнал полицията в милиция, която да изпълнява незаконни политически поръчки.
Златарска беше в компанията на Николай Пешев от село Бистрица, бивш кмет на кв. Изгрев в София

 

„Всеки петък по време на парламентарния контрол бившият министър отговаряше на наши въпроси за полицейския тормоз, но тъй като мандатът на предишния кабинет бе много къс, не успяхме да поставим всички въпроси.

Въпреки това ние ще продължим да търсим отговорите“, обеща Карадайъ. Той каза, че очаква тези незаконни действия на сегашните избори да не се случат.

Шери Златарска е №2 л листата на ДПС за Кюстендилска област, името и се спряга в социологическите проучвания за бъдещ депутат.

Това е много важно, защото ДПС е платило много висока цена, за да дойде демокрацията в България. ДПС е призвана да защитава демокрацията и законността, правата и свободите на всеки български гражданин, заяви още председателят на Движението.

Ако забележете нередности, може да се обръщате към нас, за да ни посочите проблемите, заявиха наблюдателите от ОССЕ.

Водачът на листата на ДПС за Кюстендилска и Пернишка област Александър Несторов и №102 Шери Златарска от Дупница.

Благодарим ви, оценяваме вашата роля като наблюдатели, и се надяваме да нямаме поводи да се обръщаме към вас. Държим да имаме честни избори, държим на правото на всеки български гражданин да даде своя глас. Да си пожелаем свободни и демократични избори, а останалото е решение на българските граждани, заяви евродепутатът от ДПС Искра Михайлова, зам.-председател на групата „Обнови Европа“, която също присъства на срещата заедно с експерта по социална политика Хасан Адемов, председателя на младежката организация на ДПС и водач на листата на ДПС в Хасковско Сезгин Мехмед, както и областното ръководство на ДПС в Хасково.

Купуването и продавенето на гласове е престъпление.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here